GENEL - 15 Ocak 2018 Pazartesi 11:57

Akdeniz’in ’Evde Bakım Hizmetleri’ başarıyla sürüyor

A
A
A
Akdeniz’in ’Evde Bakım Hizmetleri’ başarıyla sürüyor

Akdeniz Belediyesi’nin, ilerleyen yaşları veya hastalık nedeniyle kişisel bakım ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını yerine getiremeyen bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara yönelik Mersin’de başlattığı ’Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti’ devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi’nin, ilerleyen yaşları veya hastalık nedeniyle kişisel bakım ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını yerine getiremeyen bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara yönelik Mersin’de başlattığı ’Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti’ devam ediyor.


228 eve sürekli hizmet verildi, 700 ev temizlendi, 15 evin çatısı onarıldı


Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında ekipler tarafından sahada yapılan araştırmalar sonucu, 2017 yılı içerisinde 383 ev tespit edilip yüz yüze görüşmeler yapılırken, görüşülen bu evlerden 228’inin hizmet vermeye uygun olduğu anlaşıldı. Yine ekipler tarafından, toplamda periyodik olarak gidilenler dahil bugüne dek yaklaşık 700 evin temizliği yapıldı. Uygulama sayesinde 15 aileye giyecek ve eşya yardımı, 23 hasta vatandaşa refakat hizmeti, Ramazan ayında 350 gıda kolisi, 95 eve de Sosyal Yardımlaşma Vakfı destekli gıda yardımı yapıldı. Yine ekipler tarafından tespit edilen 50 vatandaşa da evde kişisel bakım hizmeti verildi. Evde yaşlı bakım hizmeti sırasında, ilçenin farklı mahallelerinde yaşayan ve evleri aşırı yağışlardan zarar gören 15 vatandaş da tespit edilerek, bu vatandaşların evlerinin çatıları onarıldı, duvarların boya-badanası yapıldı.


Hasta vatandaşlar hastaneye götürülüp tedavi ettiriliyor


Kadın ve Aile Müdürlüğü ekipleri, yaşlı ve engelli vatandaşların bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, muayene olacak hasta vatandaşları da araçla evlerinden alıp hastaneye götürüyor ve burada muayene bitene dek yanlarından ayrılmıyor. Ekipler, hastanedeki işlemler bittikten sonra vatandaşı tekrar evine bırakıyor. Evde bakım ve temizlik hizmeti için gelen Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü ekiplerini karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiriyor, belediye yetkililerine şükran ve teşekkürlerini ifade ediyor.


Pamuk: “Bizim için en büyük ödül, alacağımız hayır dualarıdır”


Mersin’de ilk kez Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan “Evde Bakım Hizmetine” ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insan odaklı sosyal proje ve hizmetlere özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. “Yaşlılarımızı sevip onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerdendir” diyen Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, çok önem verdiğimiz proje ile evde bakım ve temizlik hizmetini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bu hizmetimizle, yaşlı veya engelli insanlarımıza aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz. Bizim için en büyük ödül de onlardan alacağımız hayır dualarıdır. Bakıma muhtaç insanlarını korumayan, onlara sahip çıkmayan toplumların geleceği de sağlam olamaz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz imkanlarını zorlayarak bu hizmetimizin kapsamını daha da genişletecek, böylece çok daha fazla insanımıza ulaşacağız. Evinde veya çevresinde bakıma muhtaç yaşlısı veya engellisi olan insanlarımızın, belediyemiz Kadın ve Aile Müdürlüğüne başvurmaları halinde gereken her türlü yardım ve destek en kısa sürede sağlanacaktır" dedi.


Prosedür Nasıl İşliyor?


Yaşlı ve engelli vatandaşlara sunulan evde bakım ve temizlik hizmeti, Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar ve muhtarların da yardımını alarak müdürlüğün başlattığı araştırmayla başlıyor. Akdeniz ilçe sınırları içinde yaşayan ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü vatandaşlar tespit edildikten sonra ekipler tarafından yaşadığı ev ziyaret edilerek ihtiyaç duyduğu hizmetler belirleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.
Ankara Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında kutluyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda telif hakkını da kapsayan ve fikri mülkiye haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak için 2000 yılından itibaren her yıl 26 Nisan’ın ’Dünya Fikri Mülkiye Günü’ olarak kutlandığı ifade edildi. Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından ilan edilen 2024 yılının temasına ilişkin, şunları kaydetti: "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının teması, ’Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik İnşa Etmek’ olarak belirlendi. Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim." Kültür ve Turizm Bakanlığının telif haklarında sürdürülebilir kalkınmaya ve Türkiye’nin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Ersoy, "Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum" ifadesi kullanıldı.
Karabük U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu Karabük’te başladı Karabük’te dört gün sürecek U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı. Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 25-28 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi. Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yar aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz” şeklinde konuştu. U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.