GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 12:01

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na doğru

A
A
A
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na doğru

Mersin Valisi Ali İhsan Su, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi ile Türk milletinin, O’nun öncülüğünde birlik ve beraberlik duyguları içerisinde vatanın bağımsızlığı için başlattığı istiklal ve istikbal mücadelesini kazanarak zaferle taçlandırdığını söyledi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi ile Türk milletinin, O’nun öncülüğünde birlik ve beraberlik duyguları içerisinde vatanın bağımsızlığı için başlattığı istiklal ve istikbal mücadelesini kazanarak zaferle taçlandırdığını söyledi.


Vali Su, ’Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla yayınladığı mesajında, kazanılan bu zaferle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal ve istikbalimizi gençlere emanet ettiğini vurgulayarak, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine armağan edilen bugünün öneminin bilinci içerisinde, ilelebet payidar kılınmak üzere kendilerine emanet edilen ülkemize, tarihimizden ilham alarak var güçleri ile sahip çıkacaklarına, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine ulaştıracaklarına yürekten inanıyorum" dedi.


Kocamaz: "19 Mayıs 1919’da Türk milleti makus tarihini değiştirmiştir"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise devletlerin, 40 yıllık zaman dilimleri halinde atılımlar yaptıklarına işaret ederek, "İlk 40 yıl kuruluş dönemidir. Milli hislerin en yoğun olduğu bu dönemde belli bir hedefe kilitlenmiş olan millet, varını yoğunu ortaya koyarak büyük kayıplar verme pahasına devletini kurar ve altyapısını oluşturmaya başlar. İkinci 40 yıl kurumsallaşma dönemidir. Milli hisleri öncekinden az olmayan yeni nesil, kurumsallaşmasını tamamladığı devletini atılımlar yapmaya hazır hale getirir. Üçüncü 40 yıl ise büyük atılımları gerçekleştirme dönemidir. Kurumsallaşmasını tamamlayan, kurucusu felsefesi milletin tüm fertlerince idrak edilen devlet, büyük hedeflere ulaşmak için hamle üstüne hamle yenilemeye başlar" diye konuştu.


Dünya tarihinin en kanlı ve en büyük savunma savaşı olan Çanakkale cephesini de kapsayan zorlu bir dönemden nice kayıplar vererek çıkmayı bilen Türk milletinin makus talihinin 19 Mayıs 1919’da değişmeye başladığını aktaran Kocamaz, "Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bundan tam 99 yıl önce Samsun’a çıkarak başlattığı kutlu bir yürüyüş sonunda ilelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetini el birliğiyle kurduk. Büyük Atatürk şanlı milli mücadelemizin başlangıç günü olan 19 Mayıs tarihini Türk gençliğine armağan ederek hem uzak görüşlülüğünü göstermiş hem de bağımsızlığın ancak milli tarih şuuruna sahip bir gençlik tarafından korunup geliştirilebileceği mesajını vermiştir" ifadelerini kullandı.


Tuna: “Gençlerimiz, bugünün sigortası, geleceğimizin teminatıdır"


Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs tarihinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edildiğini vurgulayarak, "Bu anlamda gençlerimiz bugünlerin sigortası, geleceğimizin teminatıdır. Ulu Önderimizin Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği yarınlarımızın güvencesi gençlerimize güveniyoruz. Ülkemizin geleceğe taşınması için özveriyle çalışacaklarına inanıyoruz” dedi.


Özdemir: "Gücümüz ve geleceğimiz gençlerimizdir"


Mersin Barosu Başkan Vekili Gazi Özdemir, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri atılmış, Türk milletinin bağımsız ve hür yaşama emelleri bir kez daha gerçekleşmiş, Türk milleti adeta yeniden doğmuştur. İstiklal Savaşı’nın başlatıldığı bu tarihi adım, milletimizin birlik ve beraberliğinin adı olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin mimarı olan gençlerimize olan inancını her fırsatta dile getirmiş ve ‘vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyerek, gençlere duyduğu inancı açıkça belirtmiştir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir