YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 15:19

Başkan Dinçer, UKOME’de ulaşım sektörü temsilcilerine yeteri kadar yer verilmesini istedi

A
A
A
Başkan Dinçer, UKOME’de ulaşım sektörü temsilcilerine yeteri kadar yer verilmesini istedi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulu Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) servisçi, minibüsçü ve şoför esnafının yeterince temsil edilmediğini belirterek, UKOME Yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulu Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) servisçi, minibüsçü ve şoför esnafının yeterince temsil edilmediğini belirterek, UKOME Yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.


Mersin ESOB Başkanı Dinçer, il genelinde birliğe bağlı olarak ulaşım sektöründe faaliyet sürdüren şoförler, servisçiler ve minibüsçüler esnaf odalarının başkanlarıyla bir araya gelerek, sektördeki sorunlar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. ESOB binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dinçer, “Ulaşım sektöründeki odalarımızın yerel ve genel idarelerle yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturma ve ortak hareket etme adına bu tür toplantıları düzenli hale getireceğiz” dedi.


Ulaşım sektöründeki servisçi, minibüsçü, şoför esnafının sabah ilk ışıklarından akşamın geç vaktine kadar direksiyon başında öğrenci, işçi, memur ve vatandaşlara hizmet verdiğini dile getiren Dinçer, bu önemli kesimin özellikle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulu UKOME Daire Başkanlığında yeteri kadar temsil edilemediğini vurguladı. Bu nedenle büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Dinçer, ulaşım sektöründe faaliyet gösteren meslek odalarına yeter sayıda yer verilecek şekilde UKOME Yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.


Toplantıda, ulaşım sektöründeki tüm oda başkanlarının sorun ve beklentilerini dinleyen Dinçer, “Sorun ve sıkıntılarımız nelerse sizlerle bir araya gelip dinleyelim, bilgi sahibi olalım ve çözümü konusunda ilgili ve yetkililerle görüşelim. Sizlerden ricam, il ve ilçe ayrı ayrımı yapmadan, ekip ruhu ile hareket ederek ve birbirimizin aleyhine hareket etmeden birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim. Bizler birlik beraberlik içerisinde ortak hareket edersek, sorunlarımızı çok daha kısa sürelerde çözüme kavuştururuz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi