GENEL - 19 Temmuz 2018 Perşembe 14:29

Başkan Pamuk, Akdeniz esnafının taleplerini dinledi

A
A
A
Başkan Pamuk, Akdeniz esnafının taleplerini dinledi

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Kasaplar Çarşısı ve Balık Hali esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Kasaplar Çarşısı ve Balık Hali esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi.


Kasaplar Çarşısı’ndaki bir grup esnafın kendisini ziyaret ettiğini ve Gökçay İş Merkezi’nde başlayan yenileme çalışmasının bir benzerini talep ettiğini kaydeden Pamuk, bu konuda Akdeniz Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde, tarihi çarşıda yenileme projesinin hayata geçirebilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.


“Neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz”


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme projesine olumlu yaklaştığını ve sıcak baktığını belirten Pamuk, Mersin’de, tarihi geçmişe sahip çarşıların önemine vurgu yaparak, “Büyükşehir Belediyesi ile geçen hafta bu konuyu görüştüm. Burasıyla ilgili küçük çapta da olsa bir çalışmaları olduğunu, ancak Büyükşehir ve Akdeniz belediyeleri olarak ortak ve kapsamlı bir yenileme ve düzenleme çalışması yapmak istediklerini ifade ettiler. Büyükşehir yetkilileriyle gelecek hafta yeniden bir araya gelip Kasaplar Çarşısı’nda yapabileceklerimizi tekrar değerlendireceğiz” dedi.


Matbaacılar Sokağı’nda da dönüşüm talebi


Pamuk, Kasaplar Çarşısı’nın ardından Çankaya Mahallesi Matbaacılar Sokağı’nda faaliyet gösteren esnaflarla bir araya geldi. Bölge esnafı, sokakta yenileme talep etti, sokağın rengarenk boyanarak adına yakışır bir hale getirilmesini istedi. Esnaflar, Matbaacılar Sokağı’nın girişine bir anıt ve mermer kaide üzerine oturtulmuş antika bir matbaa makinesi konulmasını da talep ettiler. Esnafların taleplerini tek tek dinleyen Başkan Pamuk, belediyenin imkânları ve yasal mevzuatlar ölçüsünde ellerinden geleni yapacaklarını ve Matbaacılar Sokağı’nı adına yaraşır bir hale getirmek için teknik personel tarafından sokağa ilişkin bir yenileme ve sağlıklaştırma projesi hazırlanabileceğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.