YEREL HABERLER - 24 Temmuz 2016 Pazar 15:47

Başkan Tuna, gazetecileri kutladı

A
A
A
Başkan Tuna, gazetecileri kutladı

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu belirterek, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için sorumluluk duygusuyla hareket eden basın mensuplarının zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi.
Tuna, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 108. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görevlerini fedakarlıkla yürüten basın çalışanlarının, her türlü övgü ve takdiri hak ettiğini belirtti. Gazetecilik mesleğinin, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Tuna, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Basın, bir milletin müşterek sesidir’ sözü de basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır” dedi.
Atatürk’ün, ‘Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası yine basın hürriyetidir’ sözü ile basında sansüre yer olmadığının bir kez daha altını çizen Tuna, şöyle devam etti; "İlçemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve başarılı çalışmaların kentimizin tanımına büyük katkı sağladığına, özgür ve tarafsız olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyon ve ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın bu önemli günlerini kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını temenni ediyorum. Görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir