GENEL - 23 Şubat 2018 Cuma 16:34

Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi hizmete açıldı

A
A
A
Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi hizmete açıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi hizmete girdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi hizmete girdi.


Belediye Başkanı Şevket Can, Fatih Mahallesi’ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Tarsus’a hizmet eden herkesin takdire şayan olduğunu belirterek, “Bu tesisimize ilçemizde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı görevini üstlenerek bir dönem şehrimize hizmet eden Bedrettin Sarpkaya’nın adını veriyoruz. Bizim için şehrimize kim bir çivi çakmışsa ve çakıyorsa her türlü takdire şayandır kıymetlidir. Bu sebeple Bedrettin Sarpkaya’ya şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başta şahsım olmak üzere şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Başkan Can, şu anda 29’ncusunu yaptıkları bu tesisin haricinde 4 mahallede daha yaşam boyu spor merkezi inşaatının bittiğini ve açılmayı beklediğini kaydetti.


Ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini altını çizen Başkan Can, “Ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden çalışıyoruz. Irk, millet, memleket, parti gözetmiyoruz. Kendimi şanslı görüyorum. İnsanın doğup büyüdüğü şehre hizmet etmesi kadar güzel bir şey yoktur. Allah’ıma bana fırsatı verdiği için sonsuz şükrediyorum. Tarsus’umuza ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Bizim gidebilecek başka hiçbir yerimiz yok. Biz hizmetlerimizle şehrimize tabiri vatandaşlarımız arasında tutkal çimento olarak birliğimizi dirliğimizi diri tutmaya çalışıyoruz. Fitne tohumları sokmak isteyenleri aramıza sokmayalım” diye konuştu.


Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Öncelikle belirli isimleri yaşatma gayreti içerisine giren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tarsus büyüdü. Nüfusu 3-4 katına çıktı. Şehir merkezindeki bu güzel mahallelerimizinde, başkanımızın belirttiği gibi sit alanı olması dolayısıyla yenileme restorasyon çalışmaları çok zor yapılabiliyor. Bununda artık bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Tarihi değeri olmayan binaların yeniden yıkılıp yapılmasının kolaylaştırılması ve bu güzel mahallelerdeki kültün komşuluk ilişkilerinin devam etmesini temenni ediyorum. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


“Böyle bir açılışta bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizden Allah razı olsun diyorum. Bu tesisin en iyi şekilde Fatih mahallemize hizmet edeceğinden, mahallelilerimizin de bu tesise sahip çıkacağın şüphem yoktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fatih mahallemize, Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun.”


Konuşmaların ardından Başkan Can, eski belediye başkanı Bedrettin Sarpkaya’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek sundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.