EĞİTİM - 15 Kasım 2017 Çarşamba 17:34

Beyaz Kule, geleceğin sanatçı ve sporcularını yetiştiriyor

A
A
A
Beyaz Kule, geleceğin sanatçı ve sporcularını yetiştiriyor

Beyaz Kule Okulları, akademi adı altında gerçekleştirdiği faaliyetlerle eğitim alanının yanı sıra sosyal anlamda da çocukların birçok sanatsal ve sportif aktivitenin içinde yer almasını sağlıyor.

Beyaz Kule Okulları, akademi adı altında gerçekleştirdiği faaliyetlerle eğitim alanının yanı sıra sosyal anlamda da çocukların birçok sanatsal ve sportif aktivitenin içinde yer almasını sağlıyor.


Sanat Akademisi hakkında bilgi veren Sanat Akademisi Koordinatörü Jale Gürkan, yaz boyunca akademinin altyapısını hazırlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Sanat akademisinde hedeflenen kazanımın çocuklara estetik bakış ve toplumsal duyarlılık kazandırmak olduğunu vurgulayan Gürkan, "Sanatın akademik başarıya katkı sağladığı bilinen bir gerçek. Örneğin müzikal beceri, beynin sağ ve sol lobunu kullanabilmek anlamına geliyor. Bu da çocuğun eğitim hayatındaki derslerinde çok daha becerikli ve problem çözücü olmasına neden oluyor" dedi.


Spor Akademisi Koordinatörü Fırat Gülşen ise sadece kendi öğrencilerine değil, kentin yetenekli çocuk sporcularına da kapılarının açık olduğunu söyledi. Akademinin önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin altyapı fabrikası haline geleceğini ifade eden Gülşen, "Yüzme, basketbol, voleybol ve jimnastik olmak üzere 4 branşımız var. Beyaz Kule’ye birinci sınıfta giren bir çocuk ilkokulu bitirdiğinde bu 4 branşı temel teknikleriyle oynayabilecek pozisyonda ilkokuldan mezun olmuş oluyor. Tamamen profesyonel bir spor kulübünün alt yapısı gibi çalışıyoruz. Bunun meyvelerini geçen sene toplamaya başladık. Teniste kız ve erkeklerde il şampiyonuyuz. Hatta bir milli sporcumuz var. Yüzmede il şampiyonuyuz. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz var, 4 tane üst düzey yüzme antrenörümüz var. Sualtı çekimleri yapılıyor. Çekimlerde çocuğun hatalarını tespit edip aynı anda geri bildirimde bulunuluyor. Bu da çocuğun gelişimini hızlandırıyor. Yüzme akademisinde de çok iddialıyız. Çok kısa sürede Türkiye’nin dikkatini çekecek çok iyi bir altyapıya sahip olacağız. Yaklaşık 1-2 yıl sonra Beyaz Kule’yi Türkiye’de bir altyapı fabrikası olarak duyacaksınız" şeklinde konuştu.


Atölye Akademisi’nin Koordinatörü Berna Avcılar Çadırcı da yaşamın her alanında kendi ihtiyacını karşılamak isteyen çocukların el becerisi kazanması, küçük yaşta mesleklere yönelik bilgilerinin oluşması ve buna yönelik adımlar atmasının hedeflenen kazanım olduğunu söyledi. Çadırcı, "Moda tasarımı, ahşap tasarımı, bilişim teknolojisi, robotik, kodlama, yayıncılık, bilim-sanat, aşçılık, fotoğrafçılık dallarının olduğu bir yaşam atölyemiz var. Bunları eğitim öğretim müfredatına entegre edip atölye ve aktivite planı olarak ders pekiştirici amaçlı kullanmaya başladık. Hafta sonunda da hobi atölyesi olarak hem çocuklara hem yetişkinlere meslek edinim kursları açtık" ifadelerini kullandı.


Akademilerin kurulma amacından da bahseden Çadırcı, "Akademi eğitim öğretim müfredatına entegre edildi. Öğretmenler sınıfta normal şekilde derslerini işlerken herhangi bir atölyede de uygulayarak gösterebiliyorlar. Teorik bilgiyi sınıfta verip uygulamasını atölyede gerçekleştirebiliyorlar. Örneğin matematik dersinde çocuklar üçgenleri işleyip ikinci saatte heykel atölyesinde ya da marangozluk atölyesinde üçgenleri ahşaplarla üçgenler keserek ya da çamurlardan üçgenler yaparak öğrenebiliyorlar. Hem keyifli vakit geçiriyorlar hem de yaşayarak yaptıkları için bilgileri kalıcı oluyor. Dönem sonunda kurslarımız, defilelerimiz olacak. Çocukların yaptığı her şey sergilenecek. Herkes kendi alanında konsepte uygun bir şeyler hazırlıyor, katkıda bulunuyor. Hep beraber çok keyifli vakit geçiriyorlar, atölyelerimiz çok verimli geçiyor" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Depremzede çocuklar uçurtma şenliği ile çifte bayram yaşadı Kilis’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü nedeniyle Kilis Valiliği tarafından sınır manzarası olan Resul Osman Mesire alanında uçurtma şenliği düzenlendi. Kilis Valiliği koordinesinde ‘Uçurtma Şenliği’ yoğun katılımla gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte Kilisli depremzede çocuklar adeta çifte bayram heyecanı yaşadı. Yüzlerce çocuğun olduğu etkinlikte, çocuklar ile birlikte aile büyükleri de doyasıya eğlendi. Etkinliğe Kilis Valisi Tahir Şahin katılarak çocukların sevincine ortak oldu. Uçurtma şenliğine yoğun katılım olduğunu söyleyen Kilis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kadir Söylemez, ‘‘Atamızın çocuklara tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan için Kilis Valiliğinin düzenlediği uçurtma şenliğine geldik. Çocuklarımızla birlikte geldik ve onlar eğlenirken bizlerde eğleniyoruz’’ dedi. 23 Nisan programları içerisinde uçurtma şenliği olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren 1’inci sınıf öğrencisi Erdem Karadişoğulları, "23 Nisan etkinliklerinde ben şarkı söyledim ve gün içerisinde çok yorulmuştum. Şuan çok eğleniyorum çünkü burada uçurtma uçurduk" diye konuştu. Uçurtma şenliğinde çok yorulduklarını söyleyen İlkokul öğrencileri Erdem Sunbak ve Mehmet Emin, "23 Nisan etkinliklerinde uçurtma uçurdukları için çok mutlu ve bir o kadar da yorulduk. Buradan herkesin bayramını kutluyoruz" dedi. Havaların sıcak olmasına rağmen çok eğlendiğini söyleyen 4’üncü sınıf öğrencisi Mustafa Polatkıran, "Bu etkinliği çok beğendim. Eve gittiğim zaman buraya gelemeyen arkadaşlarıma günümün nasıl geçtiğini anlatacağım. Koşturduğum için çok yoruldum. Allah’ım sıcak ülkede yaşayanlara yardım etsin" dedi. Uçurtma şenliğinin her zaman yapılması gerektiğini söyleyen Muhamed Yusuf Atasever, "Biz çocuklar için bu gün çok güzel şenlik düzenlendi. Arkadaşlarımla birlikte güzel vakit geçirdik. Ben buradan hem okulumuza hem de Kilis Belediye Başkanı ve Kilis Valisine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti Bahçelievler’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Belediye Başkanlığına gelen Siyavuşpaşa İlkokulu öğrencisi Masal Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’dan görevi devraldı. Bahçelievler’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu çerçevede, Siyavuşpaşa İlkokulu öğrencisi Masal Yılmaz okul müdürü Erdoğan Karahan ve öğretmeni Özlem Gökhan ile birlikte Belediye Başkanlığına gelerek Başkan Dr. Hakan Bahadır’ı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı görevini Dr. Hakan Bahadır’dan devralan 4. sınıf öğrencisi Masal Yılmaz, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. "Bana çok iş bırakmadınız" 23 Nisan nedeniyle Belediye Başkanlığı görevini devralan Masal Yılmaz, “Daha yeşil bir Bahçelievler için çalışacağım. Biz çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı doğa, çevre ve sıfır atık konusunda daha fazla bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca belediyemizin sürdürdüğü sıfır atık projesini okullarımızda ve evlerimizde daha fazla yaygınlaştırmalıyız. Bu proje ile ilgili halkımıza bilinçlendirme eğitimleri vermeliyiz. Gerçi siz bana çok iş bırakmadınız ama çocuk parklarının sayısını arttırmayı ve daha güvenli hale getirmeyi planlıyorum, ayrıca daha fazla çocuk kreşi yapmak istiyorum” dedi. Belediye Başkanlığı makamını, Masal Yılmaz’a devreden Dr. Hakan Bahadır da, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz ve dünya çocuklarına armağanı, yani sizlerin bayramı. Bugün sembolik olarak oturduğunuz bu koltuklarda, yarın ülkemize hizmet etmek için oturacaksınız. Sizlerin şahsında, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.