YEREL HABERLER - 17 Ocak 2017 Salı 14:31

Çakacak, "Bir daha böyle afetlerin yaşanmaması için tüm önlemler alınacaktır"

A
A
A
Çakacak, "Bir daha böyle afetlerin yaşanmaması için tüm önlemler alınacaktır"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentte 29 Aralık’ta meydana gelen sel felaketine ilişkin, "Bir daha böyle afetlerin yaşanmaması için tüm önlemler alınacaktır" dedi.
Çakacak, yaşanan sel felaketi sonrası yapılan çalışmalar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’dan brifing aldı. DSİ Mersin 67. Şube Müdürü Savaş Arslan’ın da hazır bulunduğu brifingde, Bölge Müdürü Aydın, ’Mersin Taşkını Sonrası Eylem Planı’, sel felaketi sonrası yapılan çalışmalar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili sunum yaptı.
Brifing sonrası konuşan Vali Çakacak, bundan sonra sel sularının neden olduğu afet zararlarının azaltılmasına yönelik olarak DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından eylem planı hazırlandığı, Büyükşehir Belediyesinin de bir çalışma yürüttüğü ve çalışmalarının bitiminde bir araya geleceklerini belirterek, bu konuda öncelikli olarak bir daha böyle bir afetle karşılaşılmasının önüne geçilmesini hedeflediklerini vurguladı.
Konuşmasında DSİ Bölge Müdürlüğü koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların katıldığı bir toplantı düzenleyerek, bu toplantıda taşkın ile ilgili alınması gereken tedbirler ve yapılacak çalışmalar konusunda görev bölümü yapılması gerektiğini de belirten Vali Çakacak, “En kısa sürede bu toplantıyı gerçekleştirelim ve gerek dere yataklarının ıslahı, gerekse diğer konularda yapılması gereken çalışmaları belirleyelim. Bir daha böylesi üzücü olayların yaşanmasını istemiyorsak tüm önlemleri almalı, bir an önce ‘Mersin Taşkın Sonrası Eylem Planı’nı hayata geçirmeliyiz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi Aydın’ın Efeler ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ikazına uymayarak kaçan şüpheli bir şahıs hafriyat kamyonunun altına saklanmak isterken kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, içerisinde 2 şüphelinin bulunduğu 09 YC 002 plakalı aracı takibe alan ekipler Gölhisar Mahallesi mevkiinde araca ’dur’ ikazında bulundu. Ekiplerin ’dur’ ikazına uymayan şüpheliler ekip otosuna çarparak kaçmaya başladı. Şüpheli şahıslar Çeştepe Otoban Şantiye mevkiinde aracı bırakarak yaya olarak kaçmayı sürürken, şüphelilerden biri hafriyat kamyonunun kasa altında saklanırken yakalandı. M.C.G. (29) isimli şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda; 52 gram metamfetamin maddesi, 1 adet tabanca, 26 adet tabanca mermisi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 20 bin 110 TL nakit para ele geçirildi. Şüphelinin yapılan sorgulamasında; Aydın 1. Sulh Ceza Hakimliğince birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma ve kasten yaralama suçlarından arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıs M.C.G. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.