YEREL HABERLER - 15 Ekim 2016 Cumartesi 13:43

Efom Mükemmellik Modelini uygulayan tek Büyükşehir Belediyesi ’Mersin’

A
A
A
Efom Mükemmellik Modelini uygulayan tek Büyükşehir Belediyesi ’Mersin’

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ‘EFQM Mükemmellik Modelini’ uygulayan tek büyükşehir belediyesi olduğu belirtildi.
Vatandaş odaklı, kaynakların etkin ve verimli kullanımını paydaşlarıyla işbirliği içerisinde, hesap verebilirlik ilkesi ile vatandaş beklentilerini önemseyen ve karşılayan bir sistem olan EFQM Mükemmellik Modelini uygulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kalite yolculuğu 2014 tarihinde KalDer ile yapılan “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi“ ile başladı.
2015 yılı içerisinde almaya hak kazandığı ‘ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistem’ belgesinin ve EFQM Mükemmellik Projesi ‘mükemmellikte kararlılık’ belgesinin ardından, 2016 yılı içerisinde başvurusu yapılan “Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi”nin, KalDer tarafından yapılacak değerlendirme sonrası önümüzdeki günlerde alınması hedefleniyor. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alınması için başlattığı ISO 14001-2015 Çevre Yönetim Sistemi kurulması çalışmalarına da devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir