YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:51

Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, Çay Mahallesi sakinleriyle buluştu

A
A
A
Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, Çay Mahallesi sakinleriyle buluştu

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel ve Mutlu ve Fazıl Türk, mahalle toplantıları kapsamında Çay Mahallesi’nde oturan vatandaşların sorun, talep ve şikayetlerini dinlediler.
Akdeniz Belediyesi’nin mahalle halk toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda, son toplantı Çay Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Çay Mahalle Evi bahçesinde düzenlenen mahalle halk toplantısına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk, Eş Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile belediye müdürleri katıldı. Mutlu ve Türk’ün, talep, eleştiri ve şikayetleri dinlediği toplantıda konuşan mahallesi sakinleri, mahallede yaşanan sorunları dile getirerek, çözüm istediler. Bu sorunların başında gençler ve çocuklar arasında giderek artan uyuşturucu madde kullanımı geldi. Mahalle sakinleri, güpegündüz ve aleni bir şekilde mahallede uyuşturucu satıcılarının cirit attığını, ancak buna karşı tedbir alınmadığını, çocuklarının büyük bir risk altında kaldığını dile getirdiler. Ayrıca, Ataş arazisi içinde kaldığı gerekçesiyle bazı evlere çıkan ipotekler, Ataş Duvarı’nın oluşturduğu tehlike ve sosyal sorun, mahalle pazarına stant açan seyyar satıcılar nedeniyle sıkışan trafik ile sivrisinekle mücadele konularında da Çay Mahallesi sakinleri şikayet ve taleplerini anlattılar.
“Uyuşturucu ile mücadele emniyet güçlerinin öncelikli görevi”
Daha sonra konuşan Eş Başkan Mutlu, mahalle sakinlerinin dikkat çektiği uyuşturucu madde tehlikesine işaret ederek, "Bu konuda bizlere de çok ciddi ve ürkütücü boyutlarda duyumlar geliyor. Fakat bu sorunun çözümünün emniyet güçlerinin öncelikli görevi olduğunu belirtmek gerekiyor. Mahalle halkı olarak sizlerin de bu tehlikeye tepkisini dile getirmesi ve adım atması gereklidir. Uyuşturucu madde satan veya kullanan çocuklarımızı ve gençlerimizi topluma yeniden kazandırmak için öncelikle mahallenin kanaat önderlerinin, bu çocuklarımız ve aileleriyle görüşmesi, ailelerin ve çocukların ikna edilmesi çok önemlidir" dedi.
“Halk olarak güç birliği yapın, çocuklarınıza siz sahip çıkın”
Eş Başkan Türk de mahallenin eksiklerinin giderilmesi, sorunlarının çözülmesi noktasında hep birlikte hareket etmek gerektiğini ifade etti. Bu açıdan güçlü bir Mahalle Komisyonu oluşturulması gerektiğini kaydeden Türk, "Öncelikle mahalle halkı olarak sizler mahallenize, çocuklarınıza ve gençlerinize sahip çıkmalısınız. Dışarıdan destek gelmesini beklemek, tüm ümidini dışarıya bağlamak doğru olmaz. Bu nedenle öncelikle sizin yapacağınız güç birliği ve dayanışmanız çok önemlidir. Bizler de bütün imkanlarımız ölçüsünde yanınızda olacağız ama öncelikle kendi gücünüze inanın ve mahallenin her türlü sorununun çözümü noktasında bir araya gelin. Mahallede yaygınlaşan uyuşturucu madde satışı ve kullanımı konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çocuklarınızı kötü yola düşürmek isteyenlere izin vermeyin, sesinizi yükseltin. Bizler de sonuna kadar yanınızdayız. El ele verirsek, çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Nitekim sivil toplum örgütleri, akademisyenler, yerel yönetimler ve siz değerli mahalle halkıyla bir araya gelerek bu sorunu da çözebiliriz" diye konuştu.
Mahalle halk toplantısı, oluşturulacak yeni Mahalle Komisyonu için isimlerin alınmasından sonra sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.