YEREL HABERLER - 08 Aralık 2016 Perşembe 11:39

Görme engelli çocuklar ‘Goalball’ ile tanıştı

A
A
A
Görme engelli çocuklar ‘Goalball’ ile tanıştı

Mersin’de görme engelli minik öğrenciler, zilli topla oynanan görme engellilere özgü keyifli bir takım oyunu olan ‘Goalball’ ile tanıştı.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Mersin İl Temsilciliği işbirliğinde ve Babil Lions Kulübü katkılarıyla Yenişehir Özgecan Aslan Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikle Aydınlıkevler İlkokulu’nda okuyan görme engelli öğrencilere Goalball tanıtıldı.
Etkinlikte konuşan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin’in, Türkiye’nin sportif anlamda en yoğun organizasyonlarının yapıldığı bir kent olduğunu ve çok güzel tesisleri bulunduğunu söyledi. Görme engelli öğrencilere, “Bu tesisler, sizlerin spor yapmanız ve sosyal yaşamınızı geçirmeniz için hizmetinizde. Babil Lions Kulübü yanımıza geldiklerinde engelli arkadaşlarımızla bir etkinlik yapalım diye karar kıldık ve sizlere ulaştık. Bizim özel sporcularımız, yani zihinsel engellilerimiz, sizin gibi görme engelli arkadaşlarımız, Goalball, Futsal, Atletizm, Yüzme, işitme engelliler, bedensel engelliler, zihinsel engelliler takımlarımız var. İnşallah sizler de bu eğitimi alacaksınız. Sizleri burada rahat ettirmek ve geleceğe hazırlamak adına güzel bir etkinlik yapıyoruz” dedi.
Babil Lions Kulübü Başkanı Aybükem Gönen de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte görme engelliler için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Gönen, “Bu minik sporcuları burada buluşturduk, sporcularımızı turnuvalara taşıyacağız ve geleceğin şampiyonlarını ilimizde yetiştirme adına bir adım attık. Bu konuda bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Goalball takımımız hepimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir