ÇEVRE - 13 Eylül 2018 Perşembe 15:56

HES kararına karşı Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı

A
A
A
HES kararına karşı Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı

Mersin’in ilçesinde Tarsus HES projesini iptal eden yerel mahkeme kararının Danıştay 14.

Mersin’in ilçesinde Tarsus HES projesini iptal eden yerel mahkeme kararının Danıştay 14. Daire tarafından temyiz yolu kapalı olmak üzere bozulmasının ardından çevre derneği Anayasa Mahkemesine başvurdu.


Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Derneği (ÇEKSAM) Başkanı Avukat Semra Kabasakal, Tarsus Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında yeniden haklarını arayacaklarını söyledi. Direnmeye yeniden başlayacaklarını ifade eden Kabasakal, "HES’e karşı direnişimiz sürecek. İlk defa böyle bir kararla karşı karşıyayız. Kanun yollarımız anılan bu karar ile kapanmıştı. Bizde 30 günlük süre içinde bireysel başvuru hakkımızı kullanmak adına ÇEKSAM Derneği Başkanı Av. Semra Kabasakal olarak temsilen ve kendi adıma da asaleten Anayasa Mahkemesine başvurumuzu yaptık" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tekin: "Çocuklarımızın bu vatana sahip çıkmaları, en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem geçmişimizi unutturmamaya çalışıyoruz hem de çocuklarımızı bize emanet bırakılan bu vatana sahip çıkmaları için en iyi şekilde yetişmelerne çaba sarf ediyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde 81 ilden gelen çocuklarla Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde meclisin açılışını temsilen “23 Nisan 1920 Oturumu"na ve ardından “Çocuklarla Temsili 2071 Oturumu"na katıldı. Tekin, temsili olarak seçilen Meclis Başkanı ve milletvekillerinin konuşmalarını dinledi. Çocuklara ve gençlere bu ülkenin hangi zorluklarla kurulduğunu anlattıklarını belirten Bakan Tekin, şöyle devam etti: "Bu ülkeyi kuranların ne tür fedakarlıklar yaptığını, bu ülkeyi kuranların nasıl büyük yapılarla, büyük güçlerle mücadele ettiğini bir nebze olsun eğiterek, anlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı genç kuşakları, yeni nesilleri yetiştirmekte mükellef. Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem geçmişimizi unutturmamaya çalışıyoruz hem de çocuklarımızı bize emanet bırakılan bu vatana sahip çıkmaları için en iyi şekilde yetişmelerine çaba sarf ediyoruz." Tekin ve beraberindeki öğrenciler Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin balkonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ankara 101 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı davasında mütalaa açıklandı Yargıtay’ın bozma kararı sonrası tekrar görülen terör örgütü DEAŞ’ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlediği ve 101 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 10’u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesini ve terör saldırısından önce ihmali bulunan kamu görevlileri hakkındaki belgelerin mahkemece değerlendirilmesini talep etti. Beyanların ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Erman Ekici’nin "anayasal düzeni ihlal" suçundan 1, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 101 kez olmak üzere toplam 102 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ekici’nin 379 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 6 bin 822 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, diğer sanıklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç için de "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. Söz alan sanık Ekici, savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı 26 Haziran’a erteledi.