YEREL HABERLER - 17 Ekim 2016 Pazartesi 12:05

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi’ne taşınacak

A
A
A
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi’ne taşınacak

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi’nde hizmet veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Akdeniz’in en büyük entegre hastanesi olacak ve yakında açılışı gerçekleştirilecek Şehir Hastanesi’ne taşınacak. 306 yatak kapasitesi 436 yatağa çıkarılan hastanede, yeni doğan üniteleri ile çocuk yoğun bakım ünitesi de yer alacak.
Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Mersin Şehir Hastanesi’nin hizmete açılması ile birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin de Şehir Hastanesi bünyesinde hizmetine devam edeceği bildirildi. Açıklamaya göre, bünyesinde ana hastane, Genel Onkoloji ve Psikiyatri Hastanesi, Genel KVC Hastanesi’ni bir arada bulunduran Şehir Hastanesi’nde 436 yatak kapasitesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de hizmet verecek. T3 kulesinin yerleşkesi içerisinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 312 hasta yatağı, 30 yataklı yeni doğan ünitesi, 30 yataklı 2. seviye yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 3. seviye 30 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi, 7 adet süit, 1 adet VIP odası yer alacak. Ayrıca 26 adet doğum salonunun bulunduğu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, bilgi teknolojileri altyapısı, kalite/akreditasyon gücü ile Sağlık Bakanlığı’nın normal doğuma teşvik politikalarına uygun hizmet donanımına sahip olacak.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yanı sıra klinik destek medikal hizmet binası, teknik destek servis binası, atık binası, jeneratör binası ve kapalı otopark gibi yapıların bir arada olduğu Şehir Hastanesi’nin bölgenin en büyük komleks yapısına sahip olacağı vurgulanan açıklamada, “Mersin Şehir Hastanesi’nin bölgede lider sağlık kuruluşu olma sürecini hızlandırıp güçlendirerek, Mersin halkına hizmet kalite standardı yüksek konforlu bir hizmet planlanmaktadır. En son tıp teknolojisi ve konforu ile donatılan Akdeniz’in en büyük hastanesi olacak Mersin Şehir Hastanesi için en önemli öncelikler, sağlık hizmetinin 7 gün 24 saat aynı nitelikte sunulması, hasta güvenliğinin ve hizmetin sürekliliğinin ve bütünlüğünün sağlanmasıdır. Mersin Şehir Hastanesi, çağdaş teknik donanımı ile güncel tıbbi yaklaşımı bütünleştirerek, hastalara doğru, hızlı, güvenilir tıbbi hizmet sunma, hastaları anlaşılır tarzda bilgilendirme, yalnız tanı ve tedavileri safhasında değil, kişinin sağlıklı olma halini sürdürme konusunda da içinde bulunduğu topluma katkı sağlama kararlılığındadır.” Denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."