POLİTİKA - 09 Ekim 2018 Salı 14:09

Kocamaz: "MHP’nin vereceği en son kararı bekliyorum"

A
A
A
Kocamaz: "MHP’nin vereceği en son kararı bekliyorum"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kamuoyunda CHP veya İYİ Parti’den adaylığına ilişkin yer alan iddialar üzerine yaptığı açıklamada, bazı teklifler aldığını belirterek, "Ama benim şu anda onlarla ilgili her hangi bir yaklaşımım ve düşüncem yok.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kamuoyunda CHP veya İYİ Parti’den adaylığına ilişkin yer alan iddialar üzerine yaptığı açıklamada, bazı teklifler aldığını belirterek, "Ama benim şu anda onlarla ilgili her hangi bir yaklaşımım ve düşüncem yok. Şu an için hiçbir verilmiş kararım yok. Şu anda beklemedeyim. Sonuna kadar MHP’nin vereceği en son kararı bekliyorum" dedi.


Partisi tarafından yeniden belediye başkanlığına aday gösterilmeyeceği ifade edilen Kocamaz, Kanal 33 televizyonunda konuk olduğu ’Duygu Canova ile Günebakış’ programda yaptığı açıklamada, siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğunu söyledi. Bugüne kadar Mersin’i hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını belirten Kocamaz, "Biz belediye başkanı olsak da olmasak da bu kentin sonuna kadar hizmetinde olacağız. Problemlerinin çözümünde her zaman aktif rol alacağız ve Mersin’i inşallah tüm Mersinlilerle birlikte belli bir yere getireceğiz" diye konuştu.


"Fazilet mücadelesi verdik"


Adaylığı ile ilgili soruya, "Genel Başkanın kafasında nasıl bir düşünce var bilemeyiz" diye yanıt veren Kocamaz, 2003 yılındaki kongrede kendisinin divan başkanlığı döneminden bu yana genel başkanın bir defansı ile karşılaştığını belirterek, "Ama tabiki biz belli bir davaya inanmışız, onun için de sonuna kadar mücadele ettik ve gerçekten Türkiye’de, sadece MHP için değil, bütün belediyeler için 25 yıl, hem de muhalefette, bütün engellemelere rağmen, üzerine kurulan kumpaslara rağmen, alnımızın akıyla bir mücadele örneği verdik, fazilet mücadelesi verdik ve bugünlere o şekilde geldik" ifadelerini kullandı.


"Kırgınlığım aday yapılmamama değil yönteme"


Kentte partili partisiz herkesin, ’Burhanettin Kocamaz, düzgün, dost doğru bir yol üzerinde yürür, kimseye taviz vermez, kimseye ayrıcalık tanımaz, particilik yapmaz, bütün insanlara eşit mesafede durur, kentin ali menfaatleri doğrultusunda da her türlü


riski göze alır ve sonuna kadar mücadele eder’ dediğini kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti; "Böyle mücadele ettik ve çok şükür bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadık, hiç kimsenin başını öne eğdirmedik. Ama tabi siyasette bu tür şeyler olabiliyor. Benim elbette kırgınlığım var, kırgınlığım aday yapılmamama değil, yönteme var. En azından önceden bana haber verilir, ben de kendimi buna göre hazırlayabilirdim. Ama 25 yıllık hizmeti bir anda, bir boş çuval gibi kenara atmanın insanlarda gönül kırgınlığı oluşturmaması mümkün değil. Bunu ancak yaşayan bilir. Bunun için de herkesi empati yapmaya, böyle bir olayla karşılaştığında nasıl bir tavır sergileyeceğini yaşamadan düşünerek, en azından gözünden geçirmeye davet ediyorum."


"Sonuna kadar MHP’nin vereceği en son kararı bekliyorum"


Kamuoyunda CHP ve İYİ Parti çatısı altında adaylığının konuşulduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Kocamaz, şu ifadeleri kullandı; "Şu anda Mersin genelinde, partili partisiz herkes beni arıyor. Sosyal medyada da açıklamalar var, herkes bir şeyler söylüyor. Dolayısıyla bugün basında ya da değişik yerlerde çıkarılan bu söylentilerin resmi hiçbir açıklaması yok. Bana teklif gelmedi mi? Elbette o sözü edilen partilerden teklif geldi. Ama benim şu anda onlarla ilgili her hangi bir yaklaşımım ve düşüncem yok. Şu an için hiçbir verilmiş kararım yok. Şu anda beklemedeyim. Sonuna kadar MHP’nin vereceği en son kararı bekliyorum. Çünkü, gerçekten bu kadar yıldan sonra sizin bir çerçeve içerisinden çıkıp başka bir çerçevenin içerisine girmeniz, gerçekten çok zor bir karar. Ben MHP’nin vereceği en son kararı düşünüyorum. Çünkü bugünlere kolay gelinmedi."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) 100 yıllık dükkanında bir ömrünü mesleğine adadı Bursa’da yaşayan 68 yaşındaki Nihat Aşır, kalfa olarak girdiği berber dükkanında ustasının vefatı üzerine 100 yıllık dükkanı devraldı. 46 yıldır bir asıra dayanan dükkanda berberlik yapan Aşır, sağlık durumları el verdiği müddetçe mesleğini yaşatacağını söyledi. Bursa’da 100 yıl önce bir berber tarafından açılan dükkan her sabah 8’de açılıyor. Berberin vefatı üzerine dükkanı devralan kalfa 30 yıl berberlik yaptı. Kalfanın da ölümü üzerine yanında yetişen Nihat Aşır, 46 yıldır aynı dükkanda mesleğini yapmaya devam etti. Nihat Aşır; 22 yaşında çırak olarak girdiği dükkanda geçen 46 yılda çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydursa da dükkanın tarihi dokusunu bozmak istemediğini ifade etti. Ayrıca daha önce iki kuşakta da olduğu gibi dükkanı kendisinden sonra bir çırağa devretmek istediğini ifade eden Aşır, mesleği öğrenmek isteyen bir genç bulamadığını söyledi. Sağlık durumunun el verdiği müddetçe mesleğini yapmaya devam edeceğini kaydeden berber Nihat Aşır, “46 yıldır bu dükkanda berberlik yapıyorum. Dükkanım 100 yıllık. Dükkanı açan ilk ustamız 25 yıl çalışmış, daha sonra vefat edince dükkan yanında çalışan kalfaya kalmış. O da 30 yıl burada berberlik yapıyor. Ustamızın yanında da ben işe başladım, dükkan da ustamdan bana kaldı. Benden sonra burası ne olacak bilmiyorum. Yanımda çalışan biri yok. Kalfa ve çırak yetiştirdim. Ama daha sonra onlar da başka işler yapmaya başladı. Ömrümün yettiği kadar mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Acısıyla tatlısıyla bir ömrü bu dükkanda geçirdim. İlk kez 22 yaşımda bu dükkana kalfa geldim. Aşağı yukarı 46 yıldır bu dükkandayım. 72 yaşında bir ustam vardı, kalp krizinden vefat etti. Sonrasında da dükkanı ben çalıştırmaya devam ettim. Allah sağlık sıhhat verdiği müddetçe işime devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 100 yıllık dükkanın tarihi dokusu korunuyor Bir asrı geride bırakan dükkanın tarihi dokusunu korumak için bir değişikliğe girmediğini belirten Aşır, “Bu işyerinin 50 yıllık müşterileri var. Hala gelmeye devam ediyorlar. Genelde bizim yaş grubumuz geliyor. Gençler pek fazla gelmiyor. Dükkanın tarihi dokusunu bozmadım, değişiklik yapmaya gerek de duymadım. Daha önceleri eski tıraş makineleri kullanırdık. Şimdi teknolojiye ayak uydurarak yeni nesil tıraş makineleri kullanıyoruz. Eskiden kayışlı usturalarımız vardı. Jilet takmadan onlarla tıraş yapıyorduk. Çağın gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Eski makineleri hatıra niyetine saklıyoruz” şeklinde konuştu.