SAĞLIK - 13 Eylül 2018 Perşembe 15:47

Medical Park 31. hastanesini Mersin’de açtı

A
A
A
Medical Park 31. hastanesini Mersin’de açtı

MLP Sağlık Hizmetleri, Türkiye’de 31, Akdeniz Bölgesi’ndeki 3’üncü hastanesini, VM Medical Park Mersin Hastanesi adıyla Mersin’de hizmete açtı.

MLP Sağlık Hizmetleri, Türkiye’de 31, Akdeniz Bölgesi’ndeki 3’üncü hastanesini, VM Medical Park Mersin Hastanesi adıyla Mersin’de hizmete açtı.


Merkez Mezitli ilçesinde kısa süre önce hizmete giren VM Medical Park Mersin Hastanesi’nin, yaklaşık 36 bin metrekare kapalı alanı ve 250’ye çıkabilen yatak kapasitesi ile sadece Mersin’e değil, coğrafyadaki uluslararası sağlık turizminde de hizmet vereceği bildirildi.


MLP Care Strateji ve Performans Grup Koordinatörü Dr. Hikmet Çavuş, dünya standartlarındaki sağlık hizmetlerini bölgeye kazandırdıklarını ifade ederek, kentin sağlık turizminde marka olacağını söyledi.


Seçkin doktor kadrosu, uluslararası alt yapısı ve çağdaş uygulamaları ile 25 yıldır sağlık sektöründe hizmet verdiklerini belirten Çavuş, Mersin’in oluşturduğu katma değerle ülke için önemli bir il olduğunu vurgulayarak, grubun tüm gücünü ve deneyimini Mersin’e de taşıdıklarını söyledi.



“Sağlık turizminde büyük rol üstleneceğiz”


Son 10 yılda en hızlı gelişen turizm segmentlerinden birinin sağlık turizmi olduğunu belirten Çavuş, "MLP Care grubu olarak, ülke ekonomisinin önemli ayaklarından biri olan sağlık turizminde önemli rol üstleniyoruz. Yaptığımız hizmet ihracatıyla ülkemizin tanıtımına, ihracat gelirine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. 2017 yılında 52 binden fazla yabancı hastayı tedavi ettik. Devletimizin Mersin’e ve bölgeye yatırımları güçlü bir şekilde devam ediyor. Zaten yüksek potansiyele sahip Mersin, devletimizin bu yatırımlarıyla hızlı büyüyor ve büyümeye devam edecek. Mersin’de açılacak yeni havalimanı paralelinde VM Medical Park Mersin Hastanemizin sağlık turizminde büyük rol üstleneceğini düşünüyoruz" dedi.


Sağlık hizmeti almak için son yıllarda Rusya’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Balkanlara uzanan geniş bir coğrafyadan insanların Türkiye’yi tercih ettiğini vurgulayan Çavuş, "Türkiye, dünyada sağlık hizmetleri anlamında oldukça iyi durumda. Uluslararası Çukurova Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Mersin, VM Medical Park Mersin ve elbette şehirdeki diğer hastanemizin de katkısıyla ülkemizdeki birkaç önemli noktadan biri olacaktır. Hastanemizi bu yaklaşımla yapılandırdık. Yani hastanemiz sadece Mersinlilere ve bölge halkına sağlık hizmetini en yüksek standartlarda sunmayacak, uluslararası sağlık turizminde ilgi çeken merkezlerden biri olarak şehrimize değer katacak. Özellikle ilk etapta Kuzey Irak gibi komşu ülkelerden ve Ortadoğu’dan misafirlerin gelmesini bekliyoruz. Zaman içinde Avrupa’dan gelecek turistlerin de artması ile orta vadede Mersin’de sağlık turizmi potansiyelinin ciddi boyutta artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Çavuş, günümüzde artık ’akademik hastanecilik’, yani üniversite hastaneleri ile özel hastanelerin bir arada gittiği hastane konseptinin oluştuğuna da dikkat çekerek, "Akademik hastanecilik etik kuralları içerisinde bilimi de üreten bir döneme gitmesi gerekiyordu. Bununla ilgili biz iki üniversite ile anlaşmalar yaptık, takiben İstinye Üniversitesi’ni kurduk. Şu anda 3. sınıfta öğrencilerimiz var. Aynı zamanda üniversite içerisinde 5 tane ar-ge laboratuarımız var. Burada daha çok genetik ve onkoloji alanında bilim üretmeye çalışan öğretim üyelerimiz var. Yaklaşık 2 bin 300 uzman ve pratisyen hekimimiz bulunuyor. Grup genelinde de 17 binin üzerinde çalışanımız var" diye konuştu.


Çavuş, bir soru üzerine, Tarsus ilçesindeki Medikal Park Hastanesi’nin kesinlikle kapanmayacağını, orada hizmet vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.



SGK anlaşması ile geniş kitlelere hizmet


VM Medical Park Mersin Hastanesi Genel Müdürü Sebahattin Tanas ise hastaneyi anlatan ayrıntılı sunum yaptı. Tanas, Türkiye’nin sağlığına değer katma felsefesini benimseyen VM konseptli hastanenin yaklaşık 36 bin metrekare kapalı alanda, 250’ye kadar çıkabilen yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.


Misafir odaklı yaklaşımı, her biri alanında uzman hekimleri, tecrübeli sağlık profesyonelleri, kişiye özel tanı ve tedavi programları, nitelikli hizmet anlayışıyla hastalara 7 gün 24 saat doğru, hızlı ve güvenilir sağlık hizmeti verdiklerini belirten Tanas, “VM Medical Park Mersin Hastanesi, bölgenin sağlık ihtiyaçları göz önünde tutularak tasarlanmıştır. Hastanemiz MR, endoskopi ve kolonoskopi cihazları, beyin cerrahisi mikroskobu gibi yüksek teknolojik donanıma sahip. Girişimsel Radyoloji, Jinekolojik Onkoloji gibi özellikli branşlarımız mevcut. Suda doğumdan obezite tedavisine, ağız ve diş sağlığı uygulamalarından kalp-damar cerrahisine uzanan birçok hizmeti deneyimli hekim kadromuz başarıyla sunuyor. Ayrıca anne adaylarına gebelik eğitimleri gibi birçok etkinlikle Mersinlilerin yaşamına değer katacak projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. SGK ve diğer özel sağlık sigortaları ile anlaşmamız sayesinde de tüm Mersinlilere uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi oturumu gerçekleşti. Mecliste koltukları dolduran çocuklar, şehre oyuncak müzesi kurulması önergesini oy birliğiyle kabul etti. İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu Başkan Hürriyet’in katılımıyla gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumuna Çocuk Meclisi Başkanı Ela Erkan başkanlık ederken oturumun katip üyeliklerini ise Emir Dursun ve Özge Öztürk yaptı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de katıldığı toplantıda Çınar Çocuk Evlerinin sayısının arttırılması adına kreş müdürlüğünün kurulması önergesi, belediye tarafından üniversite öğrencilerine yurt hizmeti verilmesi önergesi ve şehre oyuncak müzesi kurulması önergesi oy birliğiyle kabul edildi. Özel oturumda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Bu bayram dünya üzerinde çocuklara armağan edilen tek bayram. Bütün çocuklarımıza kutlu olsun bu bayram. Kocaeli’nin kalbi İzmit’te ve İzmit Belediyesinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere armağan ettiği en değerli hediyelerden bir tanesi bugün. Sadece güzel ülkemizde değil aynı zamanda dünya genelinde de çocukların neşesi, umudu ve barışın simgesi olarak kutlanıyor. Sizler, bu toprakların geleceği, yarının büyükleri olarak buradasınız. Bu meclis oturumu da; sizlerin fikirlerini, hayallerini ve seslerini daha yakından dinleme fırsatı veriyor. Unutmayın ki; biz yetişkinler, sizlere sadece güzel bir dünya bırakmakla kalmayacağız. Aynı zamanda bu dünyayı şekillendirmede daha aktif bir rol almanız için gereken her türlü desteği de sağlayacağız. Sizlerin eğitimi, sağlığı, mutluluğu ve huzuru için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Başkan Hürriyet ayrıca başkanlık koltuğunu da 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Cemre Şeşen’e teslim etti. Makam devir teslimi renkli anlara sahne oldu. Sokakta da kutlamalar devam etti Belediyedeki kutlamaların ardından sokakta da kutlamalar devam etti. Programlar kapsamında saat 14.00’da Atatürk Heykelinden İzmit Belediyesi önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş yolu boyunca çocuklar ve büyükler şenlik havasında kortej yürüyüşü gerçekleştirirken, vatandaşlar da alkışlar eşliğinde korteje sevgi gösterisinde bulundu.
Adıyaman Vali koltuğuna oturarak dünya çocuklarına barış mesajı verdi Adıyaman Valisi Osman Varol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını 5. sınıf öğrencisi Kayra Yavuz’a devretti. Adıyaman Valisi Osman Varol, TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak TOBB Yavuz Selim Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kayra Yavuz’a devretti. Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan küçük Vali Kayra Yavuz, “Öncelikle bu mutlu günümüzde bizleri misafir ettikleri için Valimiz Dr. Osman Varol’a tüm çocuklar adına teşekkür ediyor, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, çocukların mutlu ve huzurlu olduğu bir dünya temenni ediyorum" dedi. Temsili Vali Kayra Yavuz, İl Emniyet Müdürü’nü telefonla arayarak okul giriş çıkış saatlerinde trafik güvenliğinin artırılması talimatını verdi. Temsili Valiyle sohbet eden Vali Osman Varol, temsili Vali Kayra Yavuz’a valilik makamının teşkilat, görev ve çalışma usulleri hakkında bilgiler verdi. Çocukların iyi bir eğitim alarak ülkesine, millete ve tüm insanlığa hayırlı bireyler olması için devlet olarak yoğun gayret sarf ettiklerini söyleyen Vali Varol, “Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizle yetiştiren ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hayatımıza anlam katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bayramın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz” diye konuştu. Vali Osman Varol, Kayra Yavuz’a eğitim hayatında başarılar dileyerek çeşitli hediyeler verdi.