YEREL HABERLER - 05 Aralık 2016 Pazartesi 16:49

Mersin Emniyetinden ehliyet uyarısı

A
A
A
Mersin Emniyetinden ehliyet uyarısı

Mersin Emniyet Müdürlüğü, son dönemde sosyal medya üzerinden yeni ehliyetlere ilişkin yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklayarak, vatandaşları uyardı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde sosyal medya üzerinde “Sürücü belgesi alacak olan arkadaşlar 31 Aralık 2016 tarihine kadar 15 TL ücret ile sürücü belgesi değişimi yapabileceği, aksi takdirde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren tam teşekküllü hastanelerden 350-400 TL karşılığında sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız” şeklinde haberler çıktığı belirtildi. Bu haberlerin hiçbir gerçeklik payı olmadığı ifade edilen açıklamada, “Sürücü ve sürücü adaylarının sağlık raporları Sağlık Bakanlığına bağlı özel sağlık kuruluşları ile aile sağlığı merkezleri tarafından verilmeye devam etmektedir. Bu konu ile ilgili herhangi bir kanuni değişiklik yapılmamıştır” denildi.
Açıklamada, belge yenileme ve zayi sürücü belgesi almak isteyenlerden istenen belgeler de sıralandı. Buna göre, öncelikle ‘surucurandevu.gov.tr’ adresinden randevu alınması gerektiği kaydedilen açıklamada, istenen bölgeler şöyle sıralandı: “Sağlık raporu, 2 adet biyometrik 6x5 arka beyaz fon lenssiz ve gözlüksüz fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (yıpranmış iki defa kaplanmış kimlikler kabul edilmemektedir), Türk Polis Güçlendirme Vakfı TR190001200941300016000080 hesaba 2 lira, maliye veznelerine 13 TL (9264) kod no ile kart ücreti, parmak izi ve dilekçe.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."