YEREL HABERLER - 03 Aralık 2016 Cumartesi 15:59

Mersin geleceğe bakıyor

A
A
A
Mersin geleceğe bakıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ’Gelecekte Mersin 2.0, Stratejik Bakış Toplantısı’nda, Mersin’in değerlerinin büyük fikre dönüşmesi, Mersin’in marka endamına ulaştırılması konusu masaya yatırıldı.
Mersin’in benzersiz özeliklerinin değerlendirilerek, bu özelliklerin Mersin’in pazarlama iletişimine ve marka endamına dönüştürülmesi sürecinin planlanmasını içeren, birçok kurum ve kuruluş temsilcisi, oda ve dernek temsilcileri, federasyon temsilcileri, sanatçı ve akademisyenleri bir araya getiren ’Gelecekte Mersin 2.0, Stratejik Bakış Toplantısı’, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.
Yaklaşık 150 konu başlığıyla Mersin’in geleceğinin planlandığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Mersin’in, hem tarihi hem kültürel birçok değere sahip olduğunu ifade ederek, “Mersin’in önünü açmak için bu kadar paydaşın bir araya gelip, fikir üretmesi çok önemli. Hepinize teşekkür ediyorum. Mersin’e ‘Yeryüzü cenneti’ diyoruz. Mersin tarih boyunca stratejik bir merkez olarak insanlık tarihi ile yaşıt bir kent. Mersin çok fazla değere sahip. Bu değerlerin içinden birisini alıp öne çıkarmak da çok zor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmışız. Bin küsur yıldır burası bir Türk medeniyeti. Bugünkü Mersin’i tanıtmak istiyorsak, bugünkü Mersin ile özdeşleştirmek zorundayız” dedi.
Mersin’i bir cazibe kenti haline getirebilmek için gerek kültürel, gerek sportif gerekse de sosyal birçok projeye imza attıklarını ve çalışmalarının ara vermeden devam ettiğini söyleyen Başkan Kocamaz, kenti ön plana çıkarmak adına çağa uygun, her kesimden vatandaşın ilgisini uyandıracak projeler üzerinde çalıştıklarının altını çizdi.
Toplantılar sonunda, “Mersin Geleceğe Gidiyor” raporu yayınlanacak, Mersin’in tüm kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, ilçe belediye başkanlarının, muhtarların katılımıyla geniş tabanlı bir tanıtım yapılarak Mersin’in Gelecek Hareketi, Türkiye ve Mersin kamuoyu ile paylaşılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir