SPOR - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:04

Mersin İdmanyurdu 92 yaşında

A
A
A
Mersin İdmanyurdu 92 yaşında

Bu yıl 2.

Bu yıl 2. Lig’de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu, 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.


92 yıllık kulüp olmasına rağmen son yıllarda yaşadığı maddi sıkıntılar, transfer tahtasının kapalı olması Mersin İdmanyurdu’na zor günler yaşatırken, bu yıl takım genç ağırlı bir kadro ile mücadele edecek. 16 Ağustos 1925 yılında kurulan kırmızı-lacivertli ekip, 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Kutlamalar kapsamında Başkan Karak ve Mersin İdmanyurdu Kulübü Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Sade düzenlenen kutlama etkinliğine, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Mahmut Karak, yönetim kurulu üyeleri ve genç oyuncular katıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.


Burada konuşan kulüp sözcüsü Mehmet Emin Kaplan, kulübün Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta’nın başını çektiği 20 kişi tarafından 16 Ağustos 1925 yılında kurulduğunu belirterek, "İbrahim Yekta ve arkadaşlarının kulübü kurmalarındaki amaç Türk gençliğinin, fizik ve moral kabiliyetlerini ulusal ve inkılapçı amaçlara yöneltmek, yurt müdafaası amaçlarını geliştirmek, beden terbiyesi ve spor yapmasını temin etmekti. Kuruluşundan itibaren 1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmayan Mersin İdmanyurdu, 1944 yılında Ankara’da yapılan Türkiye şampiyonasında 3. olma başarısı göstermiştir. 1963-63 sezonunda şampiyon olarak 2 lige çıkan Mersin İdmanyurdu, 2 ligdeki 3. senesinde profesyonel bir kadro oluşturarak şampiyon olmuş ve ilk defa o yıl Lefter Küçükandonyadis öncülüğünde Türkiye 1 Ligi’ne çıkmıştır" dedi.


Kulübün tarihteki en büyük kupası olan Başbakanlık Kupası’nda birinciliğe çıktığı sene aldığını vurgulayan Kaplan, "1967 yılından itibaren aralıksız 7 yıl süreyle 1. Lig’de oynayan Mersin İdmanyurdu’nun bu dönemdeki en büyük başarısı 1969-70 sezonunun evinde oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeden ligi 4. sırada bitirmesidir. Takım 1973-73 sezonunda 2. Lig’e düşmüş, 1975-76 sezonunda ise tekrar yükseldiği 1. Lig’de 11 sezon boyunca mücadele etmiştir. Mersin İdmanyurdu 1982-83 sezonunda evinde oynadığı 17 maçta kalesinde sadece 1 gol görerek bir sezonda kendi evinde en az gol yiyen takım olmuştur" şeklinde konuştu.



29 yıl Süper Lig hasreti çekti


Kulübün en büyük başarılarından birinin de Türkiye’yi Kupa Galipleri Kupası’nda temsil etmek olduğunun altını çizen Kaplan, "Fenerbahçe’ye Türkiye Kupası’nda 1-0 yenilmemize rağmen, Fenerbahçe’nin şampiyon olmasından dolayı takımımız Kupa Galipleri Kupası’nda ülkemizi temsil etmiştir. O kupada Spartak Varna takımına elenen Mersin İdmanyurdu, o tarihten sonra düştüğü 2. Lig’den 29 sene çıkamamıştır. Takımımız 2010-11 sezonunu şampiyon olarak bitirmiş ve Süper Lige yeniden çıkmıştır. 2 sezonluk Süper Lig macerasından sonra 2012-13 sezonunda 30. haftada Kardemir Karabükspor’a 1-0 mağlup olan takımımız 1. Lige tekrar düşmüştür. Düştüğü yıl Samsunspor’ı play-off finallerinde 2-0 yenen takımımız, yeniden Süper Lige çıkmıştı. Takımımız ardından önce TFF 1. Ligine, bu yılda 2. lige düşmüştür. Biz kulübümüzün kuruluşundan bu güne kadar görev yapan bütün herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyoruz. 92. kuruluş yıl dönümümüzün tüm Mersin İdmanyurdu camiamıza, cefakar taraftarlarımıza, sevenlerimize ve Türk futbol camiasına hayır ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yardım çağrısı


Mersin İdmanyurdu’nun bir gönül işi olduğunu kaydeden Kaplan, "Kulübümüz bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Ancak bu sıkıntıları memleketimizin dinamikleriyle birlikte hareket edersek üstesinden geliriz. Bize bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Spor kulüplerinin yönetimi sadece yöneticilerle, teknik kadro veya oyuncularla yürümüyor. Mersin İdmanyurdu’nun bu kentin markası olmasından dolayı bizim de memleket olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu konuda artık Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Dünya mazlumlarının sesini duyan Sayın Cumhurbaşkanımız mutlaka bizim de sesimizi duyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım Mersin İdmanyurdu 1925 yılında kurulan ve bugünde 92. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bir markamız, bir takımımız. Spora ne kadar destek, gönül verdiğinizi biliyoruz. Bu anlamda Mersin İdmanyurdu’na sizin talimatlarınızla Mersin dinamiklerinin katkı vereceğini, bu katkının verilmesi noktasında da gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Mersin İdmanyurdu, Mersin’e mal olmuş bir takımdır" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.