YEREL HABERLER - 24 Şubat 2017 Cuma 11:34

“Mersin, Limanın Ritmini Arıyor” 7. Beste Yarışmasına başvurular sürüyor

A
A
A
“Mersin, Limanın Ritmini Arıyor” 7. Beste Yarışmasına başvurular sürüyor

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında bu yıl 7’incisi düzenlenen ve “Mersin Limanın Ritmini Arıyor” sloganıyla Mersin Limanı’na ithaf edilen beste yarışmasına başvurular sürüyor.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında Mersin’in doğal zenginliklerinin öne çıkarılmasını amaçlayan beste yarışmasında, bu yıl da jüri dinleyicilerden oluşacak. Finale kalan tüm eserlerin bir konser gecesinde seslendirildiği ve dinleyicilerin beğeni oylamasıyla kazananın belirlendiği yarışmanın 7’ncisinde Mersin Limanı’nın işlendiği eserler mücadele edecek.
“Mersin, Limanın Ritmini Arıyor” sloganıyla gerçekleştirecek ve en fazla 6 kişilik perküsyon grubu (vurmalı çalgılar) için düzenlenen yarışmada başvurular, 20 Mart 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar sürecek. Yarışma sonucu, mayıs ayı içerisinde yapılacak festival kapsamında düzenlenecek konser gecesinde belirlenecek. Yarışmada, toplamda 10 bin TL para ödülü dağıtılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.