GENEL - 23 Mart 2018 Cuma 14:01

Mersin, Travelexpo Ankara Fuarı’nda

A
A
A
Mersin, Travelexpo Ankara Fuarı’nda

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ATO Congresium’da, Travelexpo Ankara 3.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ATO Congresium’da, Travelexpo Ankara 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nin açılışına katıldı.


22-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Ankara Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nde, Mersin Büyükşehir Belediyesi 3 gün boyunca Mersin’in tüm değerlerini Ankara’da sergilemeye devam edecek.


“Fuarlar Mersin’in tanıtımı açısından bir fırsat”


’Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Fuarlar hem ülkemizin hem de Mersin’in tanıtımı açısından bir fırsat. Biz de göreve geldiğimizden bu yana Mersin’i en doğudan en batıya kadar tüm ilçeleriyle birlikte tanıtma gayreti içerisindeyiz. Hemen her fuarda stantlar açıyor, ilçe belediyelerimizi de buraya gelip kendi ilçelerinin tanıtımına katkı koymaya davet ediyoruz. Ama maalesef ilçelerimizden yeterli gayreti ve desteği göremiyoruz. Birkaç ilçemizin dışında bu mekanı kendilerine hiçbir katkı almadan ücretsiz sunduğumuz halde değerlendirmekten imtina ediyorlar. Ama onlar gelse de gelmese de biz Mersin’i tanıtmak mecburiyetindeyiz” dedi.


“Bir türlü helva yapacak adam bulamadık”


Mersin’in, şehri tanıtma konusunda geç kalmış durumda olduğunu savunan Kocamaz, “Biz zararın neresinden dönülürse kardır anlayışıyla bu kaybedilen yılları kapatma düşüncesiyle her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Ankara’daki fuar aslında gastronomi ağırlıklı bir fuar. Ama ülkemizin başkenti, merkezde olması hasebiyle çok fazla izleyici, ziyaretçi var. En azından bugüne kadar Mersin’e gelmemiş olan insanlara buraları tanıtmış oluruz. Yurtdışından gelen firmalar da bu stantları geziyorlar. O bölgelerle ilgili de turizm konusunda karşılıklı alışverişler, görüşler ortaya konulabilir. Bu konularda da Mersin’in geleceğini ve yolunu açık görüyorum. Yeter ki bugüne kadar bir türlü mesafe kat edemediğimiz sekiz tane turizm alanıyla ilgili yatırımlar bir an evvel gerçekleşsin. Mersin’in suyu var, şekeri var, irmiği var ama bir türlü helvayı yapacak adam bulamadık. Biz Turizm Bakanlığı’ndan bu bölgelerle ilgili projelerin bir an evvel tamamlanması ve ihaleye çıkarılmasını bekliyoruz. Bunlara çok büyük ihtiyacımız var. Bu konuda da etkili ve yetkili herkesi göreve davet ediyorum” diye konuştu.


Programda ayrıca, ’Mersin Mutfağı ve Gastronomi’ içerikli sunum yapan Kocamaz, Mersin’in coğrafi tescilli ürünleri, Anadolu ve Mersin lezzetleri, çorbalar, hamur işleri, et, balık, tahıl, sebze yemekleri, tatlılar, içecekler ve meyvelerin tanıtımını yaptı.


Ankara’da Mersin rüzgarı


Mersin’i tüm değerleriyle dünyaya tanıtmak amacıyla ’Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi’nde yerini alan Büyükşehir Belediyesi, kentin bütün değerlerini fuara taşıdı. Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ile karşılandığı stantta, ziyaretçilere Mersin lezzetleri ikram edildi. Mersin’in tanıtılması noktasında ulusal ve uluslararası birçok fuarda kentin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini dünyanın pek çok noktasına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, binlerce kişinin ziyareti ile Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi’nin gözde stantlarından biri olmayı başardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi Avcılar’da süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüse çarpmamak için manevra yapınca işyerine girdi. Kapı önünde uyuyan sokak kedisi ezilmekten son anda kurtulurken, yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz Salı günü Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yaşandı. Cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüsü görünce panikleyerek direksiyonu kırdı. Panikleyerek aracın hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırım ve basamakları geçerek bir kafeye girdi. İşyerinin duvarını yıkan araç kapı ve kepenklere de zarar verirken, kapı önünde uyuyan sokak kedisi ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşanan kazada araç kullanılamaz hale gelirken, sürücünün yanında bulunan vatandaş fenalık geçirdi. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay hakkında konuşan işyeri sahibi Cafer Duman, “Bir minibüs yola çıktı, cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen araç direksiyon hakimiyetini kaybederek işyerime girdi. Kapı önünde bulunan duvar yıkıldı ve kepenk zarar gördü. Korktuk, endişelendik. Düşük bir ihtimaldi aracın basamakları aşıp dükkana girmesi. Arkadaşların daha yavaş olması gerekirdi, Allah’tan can ve mal kaybı yaşanmadı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içindeki arkadaşlardan biri de fenalık geçirdi, ambulans geldi arkadaşı götürdü ama bir yaralanma yaşanmadı” dedi Kafede besledikleri sokak kedisinin kaza sırasında kapıda yattığını ve ezilmekten son anda kurtulduğunu belirten Duman, “Bizim dükkanın kedisiydi o kedi. Kaza sırasında saniyelik refleksiyle kurtulmuş. Kazadan sonra da korkarak saklanmış. Sabah aradık bulduk ve yiyecek verdik. Çok sevindik ona bir şey olmadığına” diye konuştu.
Sakarya Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir otomobilin yolda yatan köpeğin üzerinden geçip yoluna devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ezilen köpeğin sahibi ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olaya tepki gösterdi. Olay, Karasu Yalı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Güler Yaşar’ın sahibi olduğu köpek, yol kenarında yattığı sırada bir arabanın üzerinden geçmesi sebebiyle yaralandı. Ayakları kırılan köpek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsünün, köpeğin üzerinden geçerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinden otomobil geçen köpeğin acı içerisinde yerde kıvrandığı anlar yer aldı. "Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz ama öyle bir şey olmadı" Yaşanan olaya mahalle sakinleri ve köpeğin sahibi Güler Yaşar tepki gösterdi. Yaşar, “Köpek yol kenarında yatıyordu, araba 14.58’de köpeğin üzerinden geçmiş. Tümseğin üzerinden geçtikten sonra hiç fren yapmadan geçti, hiç durmadı. Köpeğin sesini duyunca aşağıya indik, tedaviye gönderdik. Hızla gelip çarpmıyor. Yavaş yavaş geliyor, üzerinden geçiyor. Mahalle içinde çocuklar var, yaşlılar var. Bir hayvanın üzerinden geçiyor ve durmuyor. Tepkimiz bu yüzden. Telefonuna mı bakıyordu, önündeki hayvanı görmüyor. Nereye bakıyordu? Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz. Öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.