SAĞLIK - 14 Kasım 2017 Salı 13:12

Mersin’de şok ve yoğun bakım yaklaşımı ele alındı

A
A
A
Mersin’de şok ve yoğun bakım yaklaşımı ele alındı

Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı” başlıklı toplantı Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı” başlıklı toplantı Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.


2011 yılından bu yana bölge üniversitelerin iş birliğiyle düzenlenen toplantı, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ile bölgede görev alan çok sayıda anestezi ve yoğun bakım uzmanları katıldı. Oturum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in yaptığı toplantıda şok ve yoğun bakım yaklaşımı konuları işlendi. Prof. Dr. Handan Birbiçer’in organize ettiği etkinliğin konuşmacıları, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Dr. Aykut Urfalıoğlu, Gaziantep Üniversitesi’nden Dr. Berna Kaya Uğur, Dr. Dilek Özcengiz ve Mersin Üniversitesi’nden Dr. Ahmet Çelik oldu. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen toplantıda ‘Şok Patofizyolojisi’, ‘Değerlendirme Yöntemleri’, ‘Şoklu Hastada Sıvı Yönteminde Ekokardiyografi’ ve ‘Mikrosirkülasyon’ başlıkları ele alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız" Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran, 48 saat içinde 500 imza toplayabildiklerini belirterek, "Göreve gelirsek ne sabır ne de süre istiyoruz. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız" dedi. Fenerbahçe Başkanlığına adaylığını açıklayan İş İnsanı Sadettin Saran, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlediği lansmansa kongre üyeleriyle bir araya geldi. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük de toplantı da yer alarak Saran’a destek verdi. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için çalışacaklarını aktaran Saran, adaylık süreci ile ilgili bilgiler vererek, "Kasım ayında Ali Koç ile buluştum. Maddi manevi çok büyük emek verdiniz, bu işi öğrendin, devam edeceksen biz arkandayız ancak devam etmeyecekseniz biz bu işi çok iyi yaparız ve göreve talibiz dedim. O da, ’Çok iyi yapacağına ben de inanıyorum’ dedi. Kulüp bilançolarına, defterlere bakmamız için resmi olarak aday olmamız gerekiyordu. Takım şampiyonluğa gidiyor, kongre sürecine de sokmak istemiyoruz ama madem öyle dedik 48 saatte büyük teveccühle 500 imzayı topladık. Bunun için de çok teşekkür ediyoruz. Göreve gelirsek ne sabır ne de süre istiyoruz. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız. Hem saha içinde hem saha dışında mücadele ediyoruz. Oyuncularımıza uzanan elleri kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı. "Fenerbahçe hepimizindir" Fenerbahçe için birlik beraberlik mesajı beren 59 yaşındaki iş insanı, "Fenerbahçe hiçbir şahsa ait değildir. Fenerbahçe sizindir Fenerbahçe bizimdir. Fenerbahçe hepimizindir" diyerek sözlerini noktaladı. Saran’ın konuşmasının ardından Kongre Üyeleri yoğun alkışlarla destek verdi.