SAĞLIK - 14 Kasım 2017 Salı 13:12

Mersin’de şok ve yoğun bakım yaklaşımı ele alındı

A
A
A
Mersin’de şok ve yoğun bakım yaklaşımı ele alındı

Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı” başlıklı toplantı Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı” başlıklı toplantı Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.


2011 yılından bu yana bölge üniversitelerin iş birliğiyle düzenlenen toplantı, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ile bölgede görev alan çok sayıda anestezi ve yoğun bakım uzmanları katıldı. Oturum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in yaptığı toplantıda şok ve yoğun bakım yaklaşımı konuları işlendi. Prof. Dr. Handan Birbiçer’in organize ettiği etkinliğin konuşmacıları, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Dr. Aykut Urfalıoğlu, Gaziantep Üniversitesi’nden Dr. Berna Kaya Uğur, Dr. Dilek Özcengiz ve Mersin Üniversitesi’nden Dr. Ahmet Çelik oldu. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen toplantıda ‘Şok Patofizyolojisi’, ‘Değerlendirme Yöntemleri’, ‘Şoklu Hastada Sıvı Yönteminde Ekokardiyografi’ ve ‘Mikrosirkülasyon’ başlıkları ele alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.