YEREL HABERLER - 18 Ağustos 2017 Cuma 17:12

Mezitli Belediyesi’nden vatandaşa ücretsiz şezlong ve şemsiye

A
A
A
Mezitli Belediyesi’nden vatandaşa ücretsiz şezlong ve şemsiye

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, denize giren vatandaşların ücretsiz olarak kullanabilmeleri amacıyla sahile, şemsiye, şezlong, duş ve tuvaletler yerleştiriyor.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, denize giren vatandaşların ücretsiz olarak kullanabilmeleri amacıyla sahile, şemsiye, şezlong, duş ve tuvaletler yerleştiriyor. Hasır şemsiyeler, Mezitli’de yaşayan Roman vatandaşlar tarafından yapılıyor.


Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşamlarını sepet üreterek sürdüren Roman vatandaşlar, Mezitli Belediyesi’nin ücretsiz olarak kullanıma sunduğu hasır şemsiyeler örüyor. Bu sayede aile bütçesine katkı sağlayan Romanlar, en sağlıklı ve doğada en çabuk kaybolan malzemelerden ürettikleri şemsiyeleri vatandaşın kullanımına sunuyorlar. Mezitli Belediyesi de bu hasır şemsiyeleri sahillerde denize giren vatandaşların ücretsiz olarak kullanımına sunuyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm vatandaşların refahı için çalıştıklarına dikkat çekerek, “Halkımızın rahat kullanabilmesi için sahillerimize şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetleri de ücretsiz sağlıyoruz. Bunları da Tece’de geçimini hasır örme işinden sağlayan vatandaşlarımıza yaptırarak, bütçelerine katkı sağlama yoluna gittik. Bu yolla aynı zamanda doğaya zarar veren malzemeler yerine, kendiliğinden yok olan doğal malzeme kullanmış oluyoruz” dedi.


Yapılan hizmetlerin korunmasının hizmet yapmaktan daha önemli olduğunu belirten Tarhan, “En büyük sıkıntımız, halkımızın ücretsiz olarak kullanması amacıyla koyduğumuz şemsiye, şezlong ve WC’lerin art niyetli kişiler tarafından tahrip edilmesidir. Her bölgeye güvenlik koyma imkanını bulamıyoruz. Yapılan bu hizmetleri korurken en büyük görev yine vatandaşlarımıza düşüyor. Böylesi durumla karşılaştıklarında uyarıda bulunsunlar ve emniyet güçleriyle irtibata geçsinler” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir