GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 16:48

Mezitli’de şeftali seferberliği başladı

A
A
A
Mezitli’de şeftali seferberliği başladı

Mersin’in merkez Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın şeftali üreticilerinin dalda kalan ürünlerini değerlendirme girişimleri, kentte seferberliğe yol açtı.

Mersin’in merkez Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın şeftali üreticilerinin dalda kalan ürünlerini değerlendirme girişimleri, kentte seferberliğe yol açtı. Başkan Tarhan ile bir araya gelen çeşitli alışveriş merkezlerinin temsilcileri ve Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, değerlendirme toplantısı yaptı.


Üretimden tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçte yapılanların masaya yatırıldığı toplantıda, ürünlerin hak ettiği değeri alabilmesi için yol haritası da oluşturuldu. Öte yandan Mezitli pazarcı esnafı da harekete geçerek tezgahlarında ‘çiftçimizi destekletiyoruz’ ve ‘Neşet Tarhan Başkanımızın yanındayız’ dövizleriyle üreticilere destek kampanyası başlattılar. Üreticinin hakkını almasıyla birlikte hem üretenin, hem tüketenin hem de pazarcıların karlı çıkacağını ifade eden Başkan Batur, “Mezitli Belediyesi Başkanı Sayın Neşet Tarhan’la Mezitli ilçe sınırları içerisindeki kırsal bölgelerdeki mahallelerimizde üretilen şeftaliler üzerine bir toplantı yaptık. Biz de Mersin Pazarcılar Esnaf Odası olarak Sayın Başkanımız Neşet Tarhan’ın üreticiye katkı amacıyla başlattığı biz pazarcı esnafı olarak destekliyoruz. Gerekli konularda ürün satmalarında ürün alışverişlerinde kendilerine her türlü yardımı yapmaya hazırız. Başkanımızla birlikte bizde üretici arkadaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin en güzel şeftalisinin üretildiği Mezitli’de ürünlerin para etmemesinin kendisini son derece üzdüğünün altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Üreticilerimizle bir araya gelerek ne tür çözümler üreteceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Üreticiden 50-60 kuruşa alınan şeftali pazarda 2,5 Türk Lira, marketlerde 5 liraya kadar çıkabiliyor. Ürün tüketiciye ulaşıncaya kadar kat kat artan fiyatlar üreticiye yansımayınca çiftçimiz krize giriyor. Biz de çiftçimize bir nebze olsun soluk aldırabilmek ve uğradıkları zararı en aza indirebilmek amacıyla, Kurban Bayramı sonuna kadar ürünlerini getirip Mezitli’nin diledikleri yerinde satabilmeleri amacıyla çalışma başlattık” dedi.


Yaptıkları özel girişimler sonrası vatandaşlardan büyük destek aldıklarına vurgu yapan Tarhan, “Kamuoyu projemize büyük destek verdi. Bununla da yetinmedik ilgili özel firmalar ve kamu kurumlarını duyarlı olmaya davet ettik. Üreticimizin ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda son derece duyarlı davranarak girişimde bulunan AVM’lerin temsilcileri ve Başkan Batur’a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.