YEREL HABERLER - 19 Ağustos 2016 Cuma 15:38

Mezitli’de zabıta tartı kontrol noktası uygulaması başladı

A
A
A
Mezitli’de zabıta tartı kontrol noktası uygulaması başladı

Mezitli’deki tartı aletlerinin güvenilirliğini kontrol altına alan Mezitli Belediyesi zabıta ekipleri, başlattığı uygulama ile ilçe halkına güvenilir ve sağlıklı alışveriş yapma fırsatı sağlıyor.
Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, meclis kararı ile belirlenmiş haftanın yedi günü kurulan tüm semt pazarlarında rutin kontrollerinin yanı sıra yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Zabıta müdürlüğü, ilçede bulunan semt pazarlarının girişine ’zabıta tartı kontrol noktası’ kurdu. Kontrol noktasında, vatandaşların satın almış olduğu ürün veya malzemenin eksik olduğundan şüphelenmesi halinde, malzemeler zabıta personelleri tarafından tartılacak. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılması durumda ise ilgili esnaf hakkında yasal işlemler başlatılacak.
Vatandaşların sağlığı ve aldığı ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığını kontrol etmek için denetimlerini sürdüreceklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Halkımızın sağlığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra belediyemize olan güveni de göz önünde bulunduruyoruz. Vatandaşlarımızın alışveriş yaparken endişelendikleri durumlarda, Belediyemiz tarafından kurulan ’Zabıta Tartı Kontrol Noktası’na gelerek, aldıkları ürünlerin gramajlarını ölçebilecekler. Bu uygulamamız sayesinde alışveriş yapan vatandaşlarımızın endişelerini ortadan kaldırmış oluyoruz" şeklinde konuştu.
Belediye tarafından kurulan terazi kontrol noktasına gelen vatandaşlar, uygulamanın çok doğru bir karar olduğunu dile getirerek, esnaf tarafından oluşacak olası bir olumsuzlukta haklarını bu kontrol noktasında koruyacaklarını belirttiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir