POLİTİKA - 02 Ekim 2017 Pazartesi 14:47

MHP Mersin İl Başkanı Gölgeli yeniden seçildi

A
A
A
MHP Mersin İl Başkanı Gölgeli yeniden seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanlığı 12’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanlığı 12’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede tek liste ile seçime giren mevcut başkan Zeynel Uğur Gölgeli, 510 oy alarak yeniden başkan oldu.


Edip Buran Spor Salonu’nda yapılan kongre, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili Oktay Öztürk, Baki Şimşek, MHP Genel Merkez MYK üyeleri Kürşat Türker Ercan ile Tamer Ağaosmanoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çevre illerin MHP il başkanları ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Başkan Zeynel Uğur Gölgeli, MHP’nin kurulduğu günden bu güne Müslüman Türk milletinin umudu, son kalesi olduğunu belirterek, "Bu kalenin temelinde iman, harcında şüheda kanı, Türk milletinin azmi, iradesi ve baş eğmeyen kararlılığı vardır. Bedir ordusundaki iman, Çanakkale savaşlarındaki azim, güç ve kararlılık bizimledir. Sultan Alparslan’ın cesareti, Fatih Sultan Mehmed Han’ın, kararlılığı ve inanmışlığı, Başbuğ Atatürk’ün kırılamayan iradesi adımlarımıza yön tayin etmiştir. ’Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ cümlesi ile özetlenen, Türk milletine hizmeti en kutsal görev bilmiş bu uğurda kendi istikbalini, milletinin ve devletinin istiklaline feda etmiştir. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli 21. yüzyılın Bilge Kağan’ıdır. O’nun devlet adamlığı, ileri görüşlülüğü ve eksiksiz liderlik vasıfları ülkücü Türk Milliyetçilerinin gururudur. Özellikle 1 Kasım seçimleri sonrası başlatılan, iftira, dedikodu ve eyyamcılıkla yıpratılmaya çalışılan Genel Başkanımız, bütün saldırıları göğüslemiş davaya olan adanmışlığı ile bütün kirli oyunları bozmuştur. O’nun emperyalist oyunlar karşısındaki dik duruşu, zafere olan inancı, cesaretimizin membasıdır" dedi.


Yılmadan, yorulmadan çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Gölgeli, "Sizlerden aldığımız güç ve milletimize olan hizmet aşkıyla, böylesine zor ve çetin bir dönemde, bizlerde Mersin’e yakışan bir duruş sergileyeceğiz. Genel Başkanımızın emrinde, üç hilal sancağını bu şehrin burçlarında dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Mersin’de el ele vereceğiz, kırgınlıklara son vererek, Yenice’den, Kaladran köprüsüne kadar ülkücü rüzgarı estireceğiz. Belediyelerimiz, ülkü ocaklarımız ve teşkilatlarımızla bir olacağız, gönüllere dolacağız. Türk milletini yok etmek isteyen, gelenek ve göreneklerimize zarar vermek isteyenlere karşı Ali Bülent Orkan’ın duruşu olacağız. Uyuşturucu tüccarları, fuhuş şebekeleri, kumarcılar, tetikçiler, tefeciler ve hain odakları hariç partimizin kapılarını her kese sonuna kadar açık tutacağız. Bu çatı cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emanetidir. Bu emaneti namus bilip koruyacak sonsuza kadar yaşatacağız" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından yapılan kongrede 521 oy alan mevcut Başkan Zeynel Uğur Gölgeli, yeniden başkanlığa seçildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.