ASAYİŞ - 25 Nisan 2017 Salı 13:27

Tarihi eser kaçakçısı evini müze gibi yapmış

A
A
A
Tarihi eser kaçakçısı evini müze gibi yapmış

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir eve düzenlediği operasyonda 124 sikke, 14 metal obje, 5 taş obje, 6 yüzük, 6 ok ucu olmak üzere 157 adet çeşitli dönemlere ait tarihi eser ele geçirdi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir eve düzenlediği operasyonda 124 sikke, 14 metal obje, 5 taş obje, 6 yüzük, 6 ok ucu olmak üzere 157 adet çeşitli dönemlere ait tarihi eser ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan bir kişi, adliyeye sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Jandarma ile Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, Tarsus ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı suçundan takibe alınan S.B. isimli şahsın, evinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradığını belirledi. Yapılan araştırma ve istihbari çalışmalar neticesinde ekipler, Tarsus ilçesi Çakırlı Mahallesi’nde bulunan şahsın evine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 124 sikke, 14 metal obje, 5 taş obje, 8 yüzük, 6 ok ucu olmak üzere 157 adet çeşitli dönemlere ait tarihi eser ile bir dedektör ele geçirildi.


Operasyonda gözaltına alınan S.B., jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.