YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2016 Salı 12:41

Tarsus’ta iş dünyasından darbe girişimine ortak tepki

A
A
A
Tarsus’ta iş dünyasından darbe girişimine ortak tepki

Mersin’in Tarsus ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ile ilgili ortak açıklamalarda bulundular.
Tüm ülke genelinde bulunan 365 oda ve borsa ile aynı aynıda gerçekleştirilen ortak basın toplantısı ile yayınlanan bildiriyi, Kaymakam Bekir Atmaca ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantıda okuyan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, "Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz" dedi.
"15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen lanet girişim ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak yerini alacak" diyen Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, "İlah gücü bile bir grup hainin bu çabasını lanetliyor ve kınıyoruz. Türk halkı; darbe teşebbüsünde bulunan bu vatan hainlerini asla affetmeyecektir. Halkın iradesi ile seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen hiç bir müdahaleyi kesinlikle tasvip etmiyoruz ve her türlüsüne de karşıyız. Bu beyanda demokrasi zaferine öncülük eden başta Türk halkına, Türk basınına, Türk Polis Teşkilatına, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek mensuplarına gösterdikleri birlik, beraberlik ve kararlı duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir