GENEL - 25 Eylül 2017 Pazartesi 13:26

Tollu; "Üretken bir belediyeyiz"

A
A
A
Tollu; "Üretken bir belediyeyiz"

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üretken bir belediye olduklarının belirterek, kendi ürettiğini halka sunan bir belediyecilik anlayışını ilçeye getirdiklerini söyledi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üretken bir belediye olduklarının belirterek, kendi ürettiğini halka sunan bir belediyecilik anlayışını ilçeye getirdiklerini söyledi.


Tollu, beraberinde bir grup gazeteciyle birlikte devam eden projeler ve yatırım çalışmalarını yerinde inceledi. Üretken bir belediye olduklarının altını çizen Tollu, kendi ürettiğini halka sunan bir belediyecilik anlayışını Erdemli’ye getirdiklerini ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana Erdemli’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Tollu, 2014’te yürürlüğe giren büyükşehir yasası sonrası köylerin mahalleye dönüşmesiyle 71 mahalleye hizmet vermeye başladıklarını ve kente 3.5 yılda her alanda ilkleri yaşattıklarını anlatarak, Erdemli’yi 7.5 yıllık görev süresince hayata geçirdikleri projelerle modern bir şehir haline dönüştürdüklerini söyledi.


Belediye tarafından yaptırılan kreş inşaatında incelemelerini sürdüren Tollu, belediye olarak eğitim konusunda da önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, ailelerin kendilerine emanet ettikleri çocuklarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti. Tollu, kreş hizmetiyle birlikte her türlü imkan sağlanarak 3-6 yaş grubu çocukların evlerinden alınıp daha sonrada güvenli bir şekilde ailelerine teslim edeceklerini belirtti.


Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana eğitime ilçe tarihinde en büyük desteği kendilerinin verdiğini savunan Tollu, "Erdemli için çok ciddi bir eksikliği daha gidereceğiz. Bu manada gençlerimizin ve çocuklarımızın iki yabancı dil eğitimiyle kültürlü, ahlaklı bir şekilde yetişmeleri adına her alanda olduğu bu projede de gayret içerisindeyiz. Erdemli Belediyesi olarak zemin artı 5 katlı inşaat çalışmamız hummalı bir şekilde devam ediyor. Çok ciddi bir yatırımımız olan kreşimizde, yüzlerce çocuğumuzu alabilecek kapasitesi, yeşil bahçesi, oyun alanları, ders odaları, özel boyama odaları, uyuma odaları, yemekhane gibi bölümler olacak. Kreşimizde yaşam kalitemiz için en iyi şekilde yetiştirip Kur-an’ı Kerim ve İngilizce eğitim desteğini alacaklar. Öğrenecek oldukları Arapça diliyle ibadetlerini yapan çocuklarımız, okudukları surelerin ne anlama geldiklerini öğrenecekler. İngilizce ve Arapça eğitimiyle beraber toplamda 3 yabancı dil eğitimi alacak çocuklarımız. Özel okullardan çok daha nitelikli kolej özelliğinde olacak" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."