GENEL - 16 Kasım 2017 Perşembe 17:18

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi hizmet binasına kavuştu

A
A
A
Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi hizmet binasına kavuştu

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi, yeni satın aldığı ve belediye tarafından iç düzenlemesi yapılan yeni hizmet binasına kavuştu.

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi, yeni satın aldığı ve belediye tarafından iç düzenlemesi yapılan yeni hizmet binasına kavuştu.


Reşadiye Mahallesi Siptilli Çarşısı arkasında bulunan eski yapının tamamen yenilerek hizmet binasına dönüştürülmesi dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Törene Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, eşi Öznur Kara Can, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’ın eşi Jale Ünal, Türk Kadınlar Birliği’nin diğer yöneticileri, üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, birliğe destek olan hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan, kendilerine ait bir hizmet binasına kavuşmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, “Amacımız ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verebilmektir. Bu hizmet binasına sahip olmakla, vereceğimiz kira bedelini, başka öğrencilere daha burs vererek kullanacağız. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Bu evi aldığımızda içi harap durumdaydı. Fakat Şevket Can başkanımızla görüşmemizde bizlere her türlü desteği vereceğini söyledi ve bunu gerçekleştirdi. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Türki Kadınlar Birliği’nin 1924 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet veren en eski kadın kurulu olduğunu kaydeden Genel Başkan Sema Kendirci Uğurman ise, “Kalıcı olmanın en önemli göstergesi, bir yerimiz olması idi. Bunu Tarsus’ta başarmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başkan Can’a ve şubemizde hizmet eden tüm yöneticilerimize verdikleri desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Kuruluş amacı, kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama eşit olarak katılmasının sağlanması olan Türk Kadınlar Birliği, 1924 yılında Atatürk’ün eşi Latife Hanımın da desteğiyle kurulmuş ve çalışmalarına başlamış, günümüze kadar da değişik evreler geçirerek kadın hakları ve statüsü ile ilgili üstün çalışmalar yürütmüştür. Bundan dolayı Türk Kadınlar Birliği’ni kutluyorum” şeklinde konuştu.


Kadının, aile ve toplum arasında bir köprü görevi gördüğünü kaydeden Can, şöyle devam etti; "Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kadınlar ata binip ok atar, top oynar, güreş gibi ağır sporlar yapar ve savaşlara katılırlardı. Toplumda tek eşlilik prensibine bağlı kalınır, ev eşlerin ortak malı sayılırdı. Namus ve iffete büyük bir önem verilirdi. Dinimizde de kadına büyük önem verilmiş, Cahiliye dönemi olarak bilinen İslamiyet öncesi toplumda yaygın olan kız çocuğunu sırf kız olarak doğmasından dolayı utanarak diri diri toprağa gömme gibi bir caniliğe veya bir mal gibi alınıp satılma şeklindeki değersizliğe son vererek, “Cennet anaların ayakları altındadır” diyerek onu layık olduğu en üst mertebeye oturtmuştur. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Tarsus Belediyesi olarak kadının topluma katılımının sağlanması ve sosyalleştirilmesi ile ilgili çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bugün burada Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi binasının restorasyonunu yaptırarak hizmete açıyor olmamız da bu hizmetlerimizin bir parçasıdır. Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi’ne yenilenmiş olan bu hizmet binalarında Türk kadınının toplumda daha iyi konumlara gelmesi ile ilgili kuruluş amaçları doğrultusundaki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.”


Ardından binanın hizmete girmesinde emeği geçen başta Başkan Şevket Can olmak üzere, birlik yöneticilerine ve hayırsever işadamlarına plaket verilip, kurdele kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.