GENEL - 07 Kasım 2018 Çarşamba 09:49

Vali Su "Birlikte Bir Yıl 2018 Projesi" kapsamında öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Vali Su "Birlikte Bir Yıl 2018 Projesi" kapsamında öğrencilerle bir araya geldi

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Valiliği Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında desteklenen ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Birlikte Bir Yıl 2018’ projesinin kaynaşma yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Valiliği Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında desteklenen ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Birlikte Bir Yıl 2018’ projesinin kaynaşma yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi.


Mersin Polisevinde düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, paydaş kurumların temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Su, Mersin’de birçok SODES projesinin uygulandığını ve uygulamaya da devam edildiğini kaydederek, bu projeler için 27 milyon TL civarında bir kaynak tahsis edildiğini kaydetti.



"Proje süresince gençlerde birlik ve dayanışma duygusu arttı"


Mersin’deki tüm dinamikler tarafından hayata geçirilen birçok projede olduğu gibi ÇOGEP kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan bu projenin de temel hedefinin gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine destek olmak olduğunu ifade eden Su, proje süresince düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerle ile gençlerimizin birlik, dayanışma, işbirliği ve paylaşma duygularını geliştireceğini vurguladı. Su, uygulanan projenin, gençlerin sosyal ve toplumsal uyumunun pekişmesine büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi Avcılar’da süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüse çarpmamak için manevra yapınca işyerine girdi. Kapı önünde uyuyan sokak kedisi ezilmekten son anda kurtulurken, yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz Salı günü Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yaşandı. Cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüsü görünce panikleyerek direksiyonu kırdı. Panikleyerek aracın hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırım ve basamakları geçerek bir kafeye girdi. İşyerinin duvarını yıkan araç kapı ve kepenklere de zarar verirken, kapı önünde uyuyan sokak kedisi ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşanan kazada araç kullanılamaz hale gelirken, sürücünün yanında bulunan vatandaş fenalık geçirdi. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay hakkında konuşan işyeri sahibi Cafer Duman, “Bir minibüs yola çıktı, cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen araç direksiyon hakimiyetini kaybederek işyerime girdi. Kapı önünde bulunan duvar yıkıldı ve kepenk zarar gördü. Korktuk, endişelendik. Düşük bir ihtimaldi aracın basamakları aşıp dükkana girmesi. Arkadaşların daha yavaş olması gerekirdi, Allah’tan can ve mal kaybı yaşanmadı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içindeki arkadaşlardan biri de fenalık geçirdi, ambulans geldi arkadaşı götürdü ama bir yaralanma yaşanmadı” dedi Kafede besledikleri sokak kedisinin kaza sırasında kapıda yattığını ve ezilmekten son anda kurtulduğunu belirten Duman, “Bizim dükkanın kedisiydi o kedi. Kaza sırasında saniyelik refleksiyle kurtulmuş. Kazadan sonra da korkarak saklanmış. Sabah aradık bulduk ve yiyecek verdik. Çok sevindik ona bir şey olmadığına” diye konuştu.
Sakarya Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir otomobilin yolda yatan köpeğin üzerinden geçip yoluna devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ezilen köpeğin sahibi ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olaya tepki gösterdi. Olay, Karasu Yalı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Güler Yaşar’ın sahibi olduğu köpek, yol kenarında yattığı sırada bir arabanın üzerinden geçmesi sebebiyle yaralandı. Ayakları kırılan köpek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsünün, köpeğin üzerinden geçerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinden otomobil geçen köpeğin acı içerisinde yerde kıvrandığı anlar yer aldı. "Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz ama öyle bir şey olmadı" Yaşanan olaya mahalle sakinleri ve köpeğin sahibi Güler Yaşar tepki gösterdi. Yaşar, “Köpek yol kenarında yatıyordu, araba 14.58’de köpeğin üzerinden geçmiş. Tümseğin üzerinden geçtikten sonra hiç fren yapmadan geçti, hiç durmadı. Köpeğin sesini duyunca aşağıya indik, tedaviye gönderdik. Hızla gelip çarpmıyor. Yavaş yavaş geliyor, üzerinden geçiyor. Mahalle içinde çocuklar var, yaşlılar var. Bir hayvanın üzerinden geçiyor ve durmuyor. Tepkimiz bu yüzden. Telefonuna mı bakıyordu, önündeki hayvanı görmüyor. Nereye bakıyordu? Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz. Öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.