SPOR - 25 Şubat 2017 Cumartesi 17:35

11. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu yapıldı

A
A
A
11. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu yapıldı

Muğlanın Datça ilçesinde, bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu 316 erkek, 78 kadın 394 yüzücünün katılımı ile gerçekleşti. Yarışmacılar 133 uzun parkurda 261 kısa parkurda yarıştılar.
Datça Belediyesi öncülüğünde; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Muğla Ticaret Odası’nın katkılarıyla düzenlenen kış yüzme maratonunda kulaçlar Datça’nın simgesi ‘Badem Çiçekleri’ teması ile atıldı.
Bahar havasının yaşandığı Datça’da Kış Yüzme Maratonu’na sporcuların yanı sıra çok sayıda izleyici de katıldı. Vatandaşlar yüzücülere alkışlarla destek olurken etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de katıldı. Türkiye’de ilk ve tek olan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Saat 11.00’de başlayan yarışlar saat 13:00’te sona erdi. Yarışa katılan yüzücüler yaş gruplarına göre yarışırken, uzun parkur yüzme yarışında birinciliği 182 numaralı yüzücü Emre Erdoğan 1 saat 09 dakika 39 saniye ile, ikinciliği 131 numara ile yarışan Dursun Saru 1 saat 12 dakika 51 saniye ile üçüncülüğü ise 51 numaralı yüzücü Emrah Özsevim 1 saat 16 dakika 22 saniye ile kazandı.
Kısa parkur yarışlarında erkeklerde birinciliği Barış ilhan 22 dakika 07 saniye ile ikinciliği Aytunç Tulukcuoğlu 22 dakika 19 saniye ile üçüncülüğü ise Osman Zengin 22 dakika 57 saniyede elde etti.
Bayanlarda birinciliği Zeynep Yılmaz 22 dakika 28 saniye İle ikinciliği Cansu Akbay 24 dakika 35 saniyede üçüncülüğü ise Aşina Ateşalp 25 dakika 35 saniye ile kazandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.