GENEL - 11 Eylül 2018 Salı 16:52

Bodrum’da sarı yaz “Bodrum Kraft Fest” ile kutlanacak

A
A
A
Bodrum’da sarı yaz “Bodrum Kraft Fest” ile kutlanacak

Bodrum’un ilk müzik, sanat ve gastronomi temalarının bir arada işlendiği ve Bodrum’un “Kraft” dokusunu yaşatmayı hedefleyen “Bodrum Kraft Yaşam Festivali” öncesi basın toplantısı yapıldı.

Bodrum’un ilk müzik, sanat ve gastronomi temalarının bir arada işlendiği ve Bodrum’un “Kraft” dokusunu yaşatmayı hedefleyen “Bodrum Kraft Yaşam Festivali” öncesi basın toplantısı yapıldı.


Bodrum Belediyesi’nin ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleriyle Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından organize edilen festival öncesi düzenlenen basın toplantısına; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Ortakent-Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) Başkanı Ahmet Aras, OYDER üyesi ve organizasyon yetkililerinden Serkan Ceylan, organizasyon ekibi ve basın mensupları katıldı.


Ortakent Yahşi Sahili Müskebi Caddesi’nde yer alan Cafe Müskebi Yalısı’nda gerçekleşecek olan festival hakkında bilgilerin paylaşıldığı basın toplantısı, festival alanında gerçekleşti.


Organizasyonun yapılacağı Müsgebi Yalısı’nın Ortakent-Yahşi’nin en güzel köşelerinden birisi olduğunu belirten OYDER Başkanı Ahmet Aras, “Müskebi, Ortakent’in eski ismidir. Biz tarihten gelen bu ismin üzerine çok ciddi bir çalışmayla bir festival koymayı planladık. Bu festivalimizin ismi de “Bodrum Kraft Yaşam Festivali” ama ana amaç burada, bizim Türkiye’de yaklaşık altı girişimcinin yaptığı lokal ürünlerini tanıtmak. Yani ana amacımız bir bira festivali aslında. Gastronomi, eğlence, el sanatları, özellikle Bodrum’a ait olan sandalet, mandalina ve mandalinanın türevleri; lokum, kolonya gibi ya da seramik gibi Bodrum’u el sanatları açısından ne temsil ediyorsa onu bu festivalin içerisine aldık. Ciddi bir katılım bekliyoruz, tanıtım çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Her şey Bodrum için. Turizm sezonunu uzatmak istiyorsak bu çeşit etkinliklerle bunu yapmaya çalışacağız. Özellikle sezon sonu Eylül ve Ekim ayları, Bodrum’da çok güzel geçiyor. Biz de o güzel geçen dönemde bu festivali buraya koyduk. Bütün Türkiye halkının, Türkiye’de bulunan yabancı misafirlerimizin festivalimize katılıp eğlenmelerini, Anadolu’muzun özel buğdayından yapılan biralarını tatmaya bekliyoruz” dedi.


Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da, geçmiş dönemlerde Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle OYDER ile birlikte güzel etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Sarı yazın başlangıcı olan eylül sabahından herkese merhaba. OYDER bu konularda her zaman Bodrum’un yararına olabilecek etkinliklerde öne çıkıyor. Yarımadanın en uzun sahil şeridine sahip olan, eski adı ile Müskebi, Ortakent Yahşi mahallemizde düzenlenecek olan bu etkinlik ile burada, Bodrum’un sarı yaz dönemini en iyi şekilde yaşayacağımıza inanıyoruz. Hem Bodrum’da yaşayanlar hem de Bodrum’a misafir olarak gelenler, sarı yaz coşkusunu Bodrum Kraft Fest’te hem müzik olarak hem de eğlence olarak yaşayacaklar. İnşallah bu festival, Kraft ürünler üreten arkadaşlarımızın önlerinin daha da açılmasını sağlayacak. Biliyorsunuz Bodrum Akdeniz çanağında, sanatsal etkinliklerin en fazla yapıldığı bir yer. Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un dediği gibi Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir kent. Bu nedenle de sanatsal etkinliklerin çoğunluğuna Bodrum’da biz destek veriyoruz. Bu da bizi memnun ediyor çünkü Bodrum sadece deniz kum güneş değil aynı zamanda sanatın, sporun, festivallerin, kültürün kentidir. İlkini bu yıl yapacağımız Kraft Fest, kış dönemi için de güzel bir başlangıç olacak. Üç gün boyunca Bodrum Kraft Yaşam Festivaline Bodrum’da yaşayan misafirlerimizi, Bodrum’a gelen misafirlerimizi, Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon adına tüm herkesi bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta OYDER olmak üzere katkı veren bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Bodrum’a farklı bir renk katacağına inanıyorum. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.


OYDER üyesi ve festival organizasyon komitesinden Serkan Ceylan ise konuşmasında festival hakkında detaylı bilgiler vererek şunları söyledi:


“Biliyorsunuz Bodrum’da düzenli olarak yapılan festivaller, artık Bodrum turizminin ve hayatının bir parçası oldu ve çok güzel organizasyonlar yapılıyor peş peşe. Bu organizasyonların bir parçası olarak 21-22-23 Eylül’de Bodrum Kraft Fest adıyla Avrupa’da ve dünyadaki örnekleriyle yarışacak şekilde planlanan bir festival çalışması yapıldı. Bu festival ağırlıklı olarak eğlence, yemek, müzik, yaşam ve gastronomi üzerine konumlanmış bir eğlence festivali. Bu festivalimizin ana organizasyonu OYDER tarafından yapılıyor. İstanbul’dan ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen DJ’ler, kamp ateşleri, tamamı Bodrum’da faaliyet gösteren, Bodrum’a yatırım yapmış restoranlar ve çok güzel marka yemekler üreten, kendi el emeğiyle yani bunların hiçbiri bir yabancı bir franchise marka değil. Hepsi Bodrum’a yatırım yapmış ve Bodrum’a değer katmaya çalışan işletmelerin hazırladığı yöresel lezzetleri paylaşacağız hep beraber. 21-22-23 Eylül’de hafta sonu ki yabancıların tabiriyle ‘long weekend’ yani uzun hafta sonunda 3 gün, sarı yazı barışla huzurla bira içerek eğlenerek yemek yiyerek yaşamak isteyen tüm misafirlerimizi Ortakent Yahşi sahiline davet ediyoruz. Başta Bodrum Belediyesi olmak üzere Bodrum Ticaret Odamıza, katılan firmalarımıza, sponsorlarımıza, bira müzesine, gelecek olan tüm misafirlerimize huzurlarınızda OYDER adına çok teşekkür ediyoruz. Festivalde görüşmek üzere diyoruz”


Üç gün boyunca sürecek olan festival, öğlen saat 12.00’de başlayarak gece yarısına kadar devam edecek. Festivalde kraft ürün stantları, kraft içecekler, lezzetli yemek stantları, el sanatları ve özel markaların tadımlarının yer alacağı, DJ performanslar, sahne şovları, Fluidium Fire Show, jonglörler, ödüllü yarışmalar, canlı gösteriler ve sınırsız eğlenceler yer alacak. Festivalin sponsorları arasında ise Türkiye Bira Koleksiyonerleri Kulübü, Kefi, Kule Rock City, Mandalin Bar ve Adamik’in yanı sıra çeşitli içecek markaları bulunuyor.


Yazın ardından Eylül’ün son günlerine doğru Bodrum toprakları, yepyeni bir festivalle yeniden canlanacak. “Bodrum Kraft Fest” üç gün boyunca sanatçıların, zanaatkarların ve gastronomi uzmanlarının eşsiz ziyafetine sahne olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı. Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5’inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı. Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı. Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.