ASAYİŞ - 11 Kasım 2018 Pazar 19:55

Damperi açık unutulan kamyon mobese sistemini parçaladı

A
A
A
Damperi açık unutulan kamyon mobese sistemini parçaladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, damperi açık bir şekilde karayolunda seyreden kamyonun çarptığı plaka tanıma sistemlerinin bulunduğu mobese kameralarını parçaladı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, damperi açık bir şekilde karayolunda seyreden kamyonun çarptığı plaka tanıma sistemlerinin bulunduğu mobese kameralarını parçaladı.


Edinilen bilgiye göre; 48 JB 726 plakalı kamyonuyla taşıdığı malzemeyi boşaltan Hasan T., işini bitirdikten sonra damperi indirmeyi unuttu. Damperi açık halde hareket eden kamyon Muğla-Fethiye karayolu Çiftlik mevkisinde, üst geçit şeklinde kurulan araç plakası tanıma için kullanılan kobese kameraların monte edildiği düzeneğe çarptı. Çapmanın etkisiyle damper düzeneğe takıldı ve kameraların bağlı bulunduğu sistemin ayakları kısmen yerden söküldü. Sürücünün yara almadan atlattığı kazada araç plaka tanıma sistemi ve kamyonda hasar oluştu.


Trafiğe kapanan kara yolu, polis ekiplerinin yönlendirmesiyle yan yollardan sağlandı. Kamyonun vinç vasıtasıyla takıldığı yerden çıkarılmasının ardından kara yolu trafiğe açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.