YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2017 Cuma 13:39

Masterler Derneği yönetiminden ziyaret

A
A
A
Masterler Derneği yönetiminden ziyaret

Bodrum Belediye Masterler Derneği yönetimi, Başkan Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Bodrum Belediye Masterler Derneği yönetimi, Başkan Kocadon’u makamında ziyaret etti.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun Onursal Başkanlığını yaptığı Bodrum Belediye Masterler Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri, Başkan Kocadon’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.


Derneğin 1 ay önce kurulduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, şimdilik futbol ve basketbol alanında turnuvalara katıldıklarını ifade ederek, “Biliyorsunuz ki sizlerin de desteğiyle derneğimiz bir ay önce kuruldu. Amacımız katılmış olduğumuz turnuvaları artırarak Bodrum’un tanıtımına da katkıda bulunmak, Bodrum’u spor alanında daha da yükseltebilmek. Sizlere de çok teşekkür ederiz, bizlere vermiş olduğunuz desteklerden ötürü.” dedi.


Başkan Kocadon ise sporla ilgili her zaman derneklerin ve kulüplerin arkasında durduğunu belirterek, “Her zaman için sporla ilgili elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Çünkü spor, artık herkes biliyor, benim hayat felsefem. Bodrum’da sporun her alanda gelişebilmesini sağlamak için Bodrum Belediye Başkanı olarak elimden gelen desteği göstermeye hazırım. Sizlere de bu yolda başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.


Ziyarete, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ile üyeler katıldı. Ziyaret sonunda dernek üyeleri Başkan Kocadon’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-