ASAYİŞ - 20 Şubat 2018 Salı 12:44

MBGC’den çocuk istismarına kınama

A
A
A
MBGC’den çocuk istismarına kınama

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği yönetimi tarafından yapılan açıklamada, çocuk istismarına yönelik artan olaylar kınandı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği yönetimi tarafından yapılan açıklamada, çocuk istismarına yönelik artan olaylar kınandı. Cemiyet Başkanı Cem Kaytan, Adana’da yaşanan son olay ve Fethiye’de yaşları 12 ila 16 arasında değişen 14 kız çocuğunun lüks yatlara servis edildiği yönündeki haberler ve iddiaların kan dondurucu olduğunu açıkladı.


MBGC’den yapılan açıklamada, “Son yıllarda ülke genelinde sıkça duyduğumuz, insanlık dışı olaylardan birisini daha geçtiğimiz günlerde yaşadık. Adana’da insan olmanın gerektirdiği vasıfların hiç birini taşımayan, cani ruhlu bir sapık tarafından, henüz bebek sayılabilecek yaşta olan 4,5 yaşındaki bir çocuğumuz, bu sapığın cinsel istismarı ile karşı karşıya kaldı. Bu vahşi davranış ne yazık ki son yıllarda onlarca, belki de yüzlerce yaşanandan sadece birisi. Bu insanlık dışı muameleye maruz kalan çocuklarımız, bunların bütün izlerini ve ruhlarında oluşturduğu travmayı yaşamları boyunca yaşamakta ve bu ailelerine de yansımaktadır. Kadına şiddet olayları ve kadın cinayetleri de ardı ardına ülke gündemimizi meşgul etmektedir. Nasıl bir insan olduğumuzu artık kafalarımızda sorgular olduk. Bütün bu insanlık dışı davranışlar toplumumuzun geldiği nokta açısından bizleri endişelendirmektedir.


Ne yazık ki bu cani ruhlu yaratıkların ortaya koyduğu insanlık dışı davranışlar karşısında hak ettikleri cezaların yeterli olmadığı kanaatini taşımaktayız. Bu konuda başta kanun yapıcı meclis üyeleri olmak üzere ilgili tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlara toplumsal bir görev düşmektedir. Bu insanlık dışı davranışların önüne geçilmesi için ve daha da büyümemesi için vakit geçirilmeden kadın cinayetleri, cinsel istismar, tecavüz, mobing ve kadına şiddet konusundaki yasal düzenlemeler yeniden gözden geçirilmeli ve yeniden düzenlenmelidir” dedi.


Kaytan, Fethiye ilçesinde yaşları 12 ila 16 arasında değişen 14 kız çocuğunun lüks yatlara servis edildiği yönündeki haberler ve iddialar kan dondurucu nitelikte olduğunu söyledi. Kaytan, “Ne yazık ki kamuoyunda büyük tepki oluşturan bu iddia ve olay ile ilgili olarak yetkililerden hiçbir açıklama gelmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ’Vatanı korumak çocuklarla başlar’ sözünü hatırlatarak, bu insanlık dışı vahşi ve sapık davranışları sergileyen, insanlık onurundan uzak bu yaratıkları Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği olarak şiddetle kınıyor, hak ettikleri cezaların hukuk ve adalet karşısında bir an önce almalarını diliyor, yetkilileri ve yasa koyucuları da bir kez daha göreve davet ediyoruz” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.