GENEL - 14 Kasım 2017 Salı 13:42

Minik öğrenciler jandarma ile tanıştı

A
A
A
Minik öğrenciler jandarma ile tanıştı

Milas 23 Nisan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Milas İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek jandarma teşkilatı hakkında bilgi aldı.

Milas 23 Nisan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Milas İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek jandarma teşkilatı hakkında bilgi aldı.


Milas İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Milas 23 Nisan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, jandarma teşkilatı hakkında bilgilendirildi. Ziyarete katılan minik öğrencileri karşılayan Milas İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, gerçekleştirdikleri sunumla jandarma teşkilatında kullanılan araç gereçlerin tanıtımını yaptı. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette öğrencilere; jandarma teşkilatında kullanılan trafik, olay yeri inceleme motosiklet ve asayiş araçları da tanıtıldı.


Jandarmanın görev ve yetkileri hakkında sorular soran öğrenciler, jandarma personeli tarafından bir bir cevaplandırıldı. Öğrenciler, etkinlik sonunda jandarma personeli araçlarına binerek, birlik içinde kısa bir gezinti yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ’de gerçekleştirildi Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı’na yönelik olarak, “Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği” gerçekleştirdi. HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Özaydın’ın yaptığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programa; HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Otizmli çocuklara yönelik davranış değiştirme süreçlerinden, zihin kuramı ve dil gelişimi üzerine çalışmalara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunulan etkinlikte; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz “Otizm Spektrumu Bozukluğu Olan Çocuklarda Davranış Değiştirme Süreci”, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Zihin Kuramı, Yürütücü İşlevler ve Dil” ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise “Otizmli Küçük Çocuklarda Ebeveyn Aracılı Müdahaleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz’a hediyesini HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk takdim etti.