GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 12:14

Muğla’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği

A
A
A
Muğla’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği

19 Eylül Gaziler Günü için Muğla’nın Menteşe ilçesinde tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü için Muğla’nın Menteşe ilçesinde tören düzenlendi. Şehitler anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunduğu törene Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Sezai Kanlıyer, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Jandarma Uzman Çavuş Metin Gülay yaptı. Gülay konuşmasında, “Bu kutsal vatan toprakları üzerinde, şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunları kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bizler atalarımızdan öğrendiğimiz gibi vatanımız uğruna ölüme koştuk. Ant içeriz ki gazilik unvanımızı iftiharla taşıyacak, yeminimizin her zaman arkasında olacağız. Al bayrağımızın göklerde dalgalanması için yeniden bedel ödemeye de her zaman hazırız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Gazete Talas yine dopdolu Talas Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘100 Apartmana 100 Kütüphane’ uygulamasını öven sözlerini yansıtan “Talas’ı Türkiye’ye Örnek Gösterdi” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ta ayrıca iki sayfa bulmaca yer alıyor. Büyük yatırım ve hizmetlerin yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından dayanıklı konutlar temalı kentsel dönüşüm faaliyetlerine geniş olarak yer veriliyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta yatırım ve hizmetler, kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Başkan Yalçın’ın göreve geldiği 5 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı 100 Ağartan Projeleri, Türkiye’ye örnek gösterilen Şeffaf Oda’da Başkanla Başbaşa uygulamasının 100. buluşması gibi konular da işleniyor. Gazetede ayrıca Türkiye Yüzyılı bestekârı Yücel Arzen’in Talas’taki konseri kültür sanat faaliyetleri arasında yer bulurken, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı “Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi”, “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi”, “Şuşa Azerbaycan Evi”, “Su Medeniyetleri Galerisi” ve “Talas Sanat Galerisi” gibi 5 müze yer alıyor. Bunların yanı sıra kırsal mahallelere yapılan hizmet ve yatırımlar arasındaki sosyal tesislerin de bulunduğu gazetede, Başkan Yalçın’ın 5 yılda aldığı 10 ödüle yer veriliyor.