- 07 Kasım 2018 Çarşamba 14:50

Muğla’da bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

A
A
A
Muğla’da bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

Muğla Bilim Sanat Merkezi tarafından ‘STEM Günleri’ projesi kapsamında, Menteşe’de okuyan 320 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, Menteşe’de bulunan Öğretmenevi’nin bahçesinde kurulan atölyelerde fen, matematik ve mühendisliğin teknoloji ve doğayla ilişkisini görme fırsatı yakaladı.

Muğla Bilim Sanat Merkezi tarafından ‘STEM Günleri’ projesi kapsamında, Menteşe’de okuyan 320 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, Menteşe’de bulunan Öğretmenevi’nin bahçesinde kurulan atölyelerde fen, matematik ve mühendisliğin teknoloji ve doğayla ilişkisini görme fırsatı yakaladı.


Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, çocukların teoride öğrendiklerini pratiğe çevirmeleri gerektiğini, çocukların gerçek yaşam problemlerine karşı çözüm üretecek ve uygulayabilecek seviyeye gelmeleri gerektiğini belirterek, STEM uygulamasının önemine değindi. Cevizci, “STEM eğitimi okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenci merkezli bir eğitim yöntemidir. STEM eğitimi sayesinde öğrenciler fen, teknoloji, mühendislik, matematik derslerinde öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanarak problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliklerini geliştirmektedir” dedi.



Avrupa Okul Ağı’nın (SCIENTIX) Türkiye’deki büyükelçilerinden olan Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, “SCIENTIX 32 ülkenin içinde bulunduğu bir Avrupa eğitim topluluğu ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi araştırmalarında Avrupa çapında işbirliğini teşvik ediyor. Ben buradan öğretmenlerimize seslenmek istiyorum ve onlardan destek bekliyorum. Öğretmenlerimizden Scientix portalına kullanıcı olarak kaydolup teknolojik gelişmeleri buradan takip etmelerini istiyorum. Çocuklara örnek olacak olan öğretmenlerimizin bu sürece dahil olarak bize destek vermeleri bizi sevindirir. Muğla olarak bunu hep birlikte başarabiliriz. Muğla’da bilim dünyasının kapılarını çocuklar için aralayan bir kurum olarak buluş yapabilen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu aşamada Avrupa ile işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.