YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 14:53

Okur: “Yerel basının güçlenmesini istiyoruz”

A
A
A
Okur: “Yerel basının güçlenmesini istiyoruz”

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne (BYEGM) bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü tarafından Muğla’daki basın mensupları ile basın buluşması gerçekleştirildi. Basın buluşmasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Valiliği Özel Kalem Müdürü Baki Gencel ve basın çalışanları katıldı.
Aydın, Muğla ve Denizli İlleri Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Cavit Okur, yerel basının gelişip güçlenmesi için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, “Devlet haberlerin %75’ini bizden alıyor. Yapılan tüm haberler bakanlıklara gönderiliyor. Bu nedenle haber kaynağı açısından yerel basın çok önemli. Biz yerel basının güçlenmesini istiyoruz” dedi.
Muğla’da yerel gazete sayısının diğer illere göre fazla olduğunu dile getiren Okur, basın kartlarının yaptırımı ile ilgili açıklama yaptı. Okur, “Sarı Basın Kartlarının yaptırımıyla ilgili yakında bir yazı bekliyoruz. Bu yazı sonrasında Sarı Basın Kartı sahibi kişiler onlara yasalarla verilmiş haklarını daha rahat kullanabilecekler” diye konuştu. Kahvaltının sonunda sarı basın kartı almaya hak kazanan üç kişiye basın kartları takdim edildi.
Sarı basın kartı sahibi basın çalışanlarının özellikle araçlarını park yeri konusunda sıkıntı yaşadıklarını açıklayan Okur, bu konuda bir çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde Valiliklere ve Kaymakamlıklara Genel Müdürlük tarafından kolaylık sağlanması amacıyla yazı gönderileceğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir