ASAYİŞ - 20 Şubat 2017 Pazartesi 15:54

Sönmezateş: “Biz de oyuna geldik”

A
A
A
Sönmezateş: “Biz de oyuna geldik”

15 Temmuz darbe girişimi Cumhurbaşkanına suikast timinin duruşması devam ediyor. Öğleden sonra başlayan duruşmada ilk ifadesi alınan 2 numaralı sanık Gökhan Şahin Sönmezateş, mahkemede ilginç itiraflarda bulundu. Sönmezateş, kendilerinin de kandırıldığını ileri sürerken, görevini Cumhurbaşkanını almak olduğunu söyledi.

“Biz de oyuna geldik”
Vatan hani olmadığını ileri süren Sönmezateş,“Ben öldürüleceğimi düşünüyordum. Ölmeden mahkemeye geldiğime seviniyorum. Bana verilen emirde, Cumhurbaşkanının Ankara’ya getirmek vardı. Ben vatan haini değilim. Ankara’dan aldığım emir ile İzmir’e geldim. Biz de oyuna geldik. Çünkü 15 yaşındaki bir çocuk bile böyle bir plan yapmaz. Tuzağa düşürüldük. Cumhurbaşkanı yaveri ile hiç görüşmedim. Bu görevi ben yapmış olsaydım, ya görevi başarır, ya da görevi kabul etmezdim. FETÖ’cülük ile suçlanmak benim için yeri bir suçlama değil. FETÖ ile maddi ve manevi hiçbir diyaloğum olmadı. Amerika’ya gittim, ancak Pensilvanya’ya gitmedim. Olay gün şehit olan iki polis de elbette iyi çocuklardı. Bunlara üzülüyorum. Üzülmeyen vatansever değildir” dedi.
“Benim görevim Cumhurbaşkan’ını sağ salim almaktı”
Sönmezateş’in ifadesi alınırken, şehit polis memuru Necip Cengiz Eker’in annesi sabah olduğu, gibi sanığa “Oğlumun kimin tarafından vurulduğunu öğrenmek istiyorum” diyerek tepki gösterdi. Sanık Gökhan Şahin Sönmezateş ise, “Eğer benim altımdakiler polisleri darp etmişse bu haddi aşmaktır’ diye konuştu. Suikast timinde görev alan Binbaşı Taner Berber ile bayramlaşma dışında görüşme yapmadığını ifade eden Sönmezateş, Semih Terzi’nin kendisine Çarşamba günü Cumhurbaşkanını alma görevini verdiğini söyledi. Bu arada müşteki avukatlarının elinizde hiçbir resmi görev yazısı yok. Hiç kimse çıkıp ne oluyor demedi mi? Sorusuna yanıtsız bırakan Sönmezateş, “Benim görevim Cumhurbaşkanını sağ salim teslim almaktı’ diyerek cevapladı. Şehit Nedip Cengiz Eker’in aynı zamanda amca oğlu olan Avukat Murat Eker ise ‘Yaşanan çatışmalardan ve çıkan olaylardan haberdar olmamanız mümkün mü? Sorusuna Sönmezateş, “Annenin başı sağolsun. Telefon kesildi. Ben olsaydım çatışma olmazdı” diye cevapladı.
“Türkiye’nin kendini koruma sistemi çökmüştür”
Mahkeme heyetinin ‘Yanınıza TNT ve el bombası alıyorsunuz. Bunları sadece gösterecek miydiniz, çatışmaya girmeyecek miydiniz? İnsanlar Cumhurbaşkanını size teslim mi edecekti?” Sorusuna, Sönmezateş, “Türkiye’nin kendini koruma sistemi çökmüştür” diye cevapladı. Bu arada salonda bulunan mağdurlardan Otel görevlisi Sefa Bostan ise, “Yalan söylüyorlar, helikopterden ateş açıldı’ diye seslendi.

"Alpaslan Türkeş ve Kenan Evren nasıl motive olduysa bizde öyle motive olacaktık"
Avukatların, “tanımadığınız bir ekip ile operasyona çıkıyorsunuz. Nasıl operasyona çıkıyorsunuz. Nasıl motive olacaktınız? Sorusuna Gökhan Şahin Sönmezateş, “TSK’nın olduğu her yerde varız. Alparslan Türkeş ve Kenan Evren hangi sebepler operasyonlara katıldı ise, TSK’nın oluduğu her yerde ben de aynı motivasyonla operasyona katıldım” cevabını verdi.

“Adil Öksüz ile görüşmedim”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın “Korumalar teslim olmayacaktı. Diyelim ki, korumayı aştınız, Cumhurbaşkanı ve ailesi direnecekti. Bu durumda ne yapacaklardı? Diye sorusun üzerine Sönmezateş, “Olay yaşanmadığı için farazi bir şekilde cevap verilmez” diye cevap verdi. Sönmezateş ayrıca Semih Terzi ile askeri hattan görüştüklerini, Hava Kuvvetleri İmamı olduğu söylenen Adil Öksüz ile hiç görüşmediğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde dün tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açtıkları sırada toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan köy camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi. Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde saat 16.30 sıralarında su kuyusundan hayır çeşmesi oluşturmak için kanal yapımı sırasında toprak kayması meydana geldi. 3 kişi toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık personeli, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipleri tarafından toprak altından çıkarılan kepçeci Refik Bilgiç, sağlık ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT, UMKE ekipleri tarafından yarı beline kadar toprağa gömülü halde olan Tahir Ödemiş göçükten kurtarıldı. Ambulansa alınan Tahir Ödemiş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldırıldı. Tahir Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmaları kapsamında toprak kayması sonucu göçük altında kalan Sefer Arslan’ı da cansız bedenine ulaşıldı. Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan’ın cenazeleri otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açtıkları sırada toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan’ın cenazeleri köy camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Çanakkale Belediye Başkanvekili Av. Bülent Şarlan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan’ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun Başkan Kurnaz: “Kapımız da gönlümüz de milletimize hep açık olacak” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının da gönüllerinin de her zaman millete açık olduğunu söyledi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde İlkadım Belediye Başkanı seçilen İhsan Kurnaz’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Başkanlık makamında misafirlerini ve hayırlı olsun dileğinde bulunmaya gelen vatandaşları kabul eden Başkan Kurnaz, vatandaşlar, STK temsilcileri ve yöneticilerini ağırladı. “Kapımız da gönlümüz de milletimize hep açık olacak” Ayrım yapmayan, herkese eşit yaklaşan, şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Başkan İhsan Kurnaz, “Seçim döneminde İlkadımlı hemşehrilerimize söz verdik. Kimseyi ayırmadan, herkese eşit hizmet edip, her kesimin belediye başkanı olacağız inşallah. Belediyenin kapısı herkese açık olacak. Bu anlamda göreve seçildiğimizden bu yana kapımız, İlkadım’da her kesimden insanımıza açık oldu. Olmaya da devam edecek” dedi. “İlkadım’ı gurur duyulan ilçe haline getireceğiz” İlkadım’ın kaybedecek vakti olmadığına değinen Başkan İhsan Kurnaz, “İlkadım’ın kaybedecek vakti olmadığını biliyoruz. Gerekli ön çalışmaları hızlandırıp kısa sürede sahaya çıkacağız. İlkadımlı hemşehrilerimiz şunu bilsin: İlçemizi herkesin yaşamaktan mutlu olduğu, gurur duyduğu bir ilçe haline getireceğiz. Bunun için çok çalışacağız. Hemşehrilerimizin destekleri ile hep birlikte bunu başaracağız” diye konuştu. Başkan Kurnaz, bir yandan da belediyenin mevcut tablosunu analiz ettiklerini, kısa süre içerisinde sahaya çıkıp çalışmalara bizzat nezaret edeceğini ifade etti.