ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 02:33

Yürüyüşte kaybolan iki turisti AKUT buldu

A
A
A
Yürüyüşte kaybolan iki turisti AKUT buldu

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Likya yolunda yürüyüş yaparken kaybolan Hollandalı ve Kanadalı turisti, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekipleri 1 saat süren araması sonucu bulundu.

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Likya yolunda yürüyüş yaparken kaybolan Hollandalı ve Kanadalı turisti, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekipleri 1 saat süren araması sonucu bulundu.



Hollandalı ve Kanadalı turisti İlçeye tatile gelen Hollandalı Sebastian Tannick Leonard Van Erne (27) ve Kanadalı Abderrazak Cheffi (31) Ölüdeniz Mahallesi’nden Likya Yolu’nu takip ederek Kayaköy’e doğru yürümeye başladılar.


İki turist çam ağaçlarıyla kaplı ormanda bir süre yürüdükten sonra havanın kararmasıyla yanlış patikaya sapınca yolunu kaybettiler. İkili yanlarında bulunan cep telefonu ile kaldıkları otelin müdürünü arayarak yardım istedi.


Otel müdürünün 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. Olay yerine AKUT Fethiye ekibi sevk edildi.


Akut ekibi 8 gönüllü ile Kayaköy’deki patikadan yaklaşık bir saatlik arama çalışmasıyla bulundu.


Sebastian Tannick Leonard Van Erne gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölüdeniz’den yürüyüşe geç çıktıklarını ve hava karardığı için yolu kaybettiklerini anlattı.


Kendi imkanlarıyla bir süre yolu bulmaya çalıştıklarını, başarısız olunca yardım istediklerini belirten Van Erne, "Sağlık durumumuz iyi. Türkiye’yi seviyoruz. Bizi bulan ekiplere de teşekkür ederiz.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalışması yaparak, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sağlığını tehdit eden oluşumlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalar çerçevesinde ayrıca çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma ile sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Çevreye atılan atıklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları, havuz ve göllerde biriken sular sinek oluşumlarını artırıyor. Larva oluşumlarını engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizliğe dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bilgilendirici açıklamada ayrıca larva oluşumunu artıran diğer maddeler arasında; bina bodrum katlarında bulunan zemin suları, inşaat çevreleri ve asansör boşlukları, bahçelerde ağzı açık bidon, varil, büyük su tankları, lastik, saksı altlığı gibi ortamlardaki suların sivrisinek oluşumuna neden olduğu vurgulandı. Vatandaşlarımızın çevrelerini kontrol etmeleri ve oluşan bu tarz ortamların ortadan kaldırılması konusunda uyarının yapıldığı açıklamada ayrıca hazırlanan bilgi içerikli broşürler ile vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amaçlıyoruz" denildi.
Bursa Erkan Aydın: "Osmangazi’de yapacak çok işimiz var" Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve BGC Yönetim Kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yapacak çok işimiz var. Seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir tutacak ve halkımıza en iyi hizmeti üretmenin çabasında olacağız” dedi. Kurulduğundan bu yana ilk defa CHP’li bir yönetimin iş başına geldiği Osmangazi ilçesinin, birçok il belediyesinden büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Erkan Aydın, çevre kirliliğinden altyapı çalışmalarına kadar tüm belediye hizmetlerinde hizmet çıtasını yükseltme azminde olduklarını söyledi. Bursa medyasının gücünü çok iyi bildiğini ve önümüzdeki dönemde basınla iş birliği içinde çalışacağını da ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye hizmetlerimizi sürdürürken bizlere ayna tutacak en önemli unsurların başında basın geliyor. Bu nedenle, sizlerden biri olan ve uzun yıllar basın sektöründe görev yapan Mutlu Esendemir arkadaşımız, önümüzdeki dönem Osmangazi Belediyesi Başkan yardımcısı olarak görev alacak. Bu süreçte basınımızla dayanışma içinde olacağız.” Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a, basına verdiği önem nedeniyle teşekkür eden BGC Başkanı Nuri Kolaylı da, Bursa yararına yapılacak çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. Bursa basınını oluşturan gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitelerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve en güçlü yerel medyanın Bursa’da görev yaptığını söyleyen Kolaylı, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 550 üyesiyle sektöre ve sektörde çalışan basın mensuplarına hizmet ürettiğini vurguladı. Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra, Başkan Vekili Fuat Kars, Başkan yardımcıları İhsan Altıkardeş, Hakan Işıkkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Huriye Gül Kolaylı, Ersin Yıldıran, Musa Öztürk, Mehmet Ali Ekmekçi, Ruhi Berber, Cemal Ekentok, Enhar Güneş ve Gökhan Taşkın ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç katıldı.
Denizli Zehir tacirinin evi uyuşturucu serası çıktı Denizli’de evinde arama yapılan zehir tacirinin bir odasını uyuşturucu serasına çevirdiği ortaya çıktı. Çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzeme ele geçirilirken, zehir taciri ise tutuklandı.Denizli’de evinde arama yapılan zehir tacirinin bir odasını uyuşturucu serasına çevirdiği ortaya çıktı. Çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzeme ele geçirilirken, zehir taciri ise tutuklandı. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde narkotik timleri uyuşturucu madde yaptığı tespit edilen şüpheliyi bir süre takibe aldı. Şüphelinin yakalanması için adresine düzenlenen operasyonda zehir taciri kıskıvrak yakalandı. Polis ekipleri ikamette yaptıkları aramalarda karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştü. Tek tek evin odalarında arama gerçekleştiren norkotik timleri kapısını açtıkları bir odanın adeta zehir serasına dönüştürüldüğünü tespit etti. Zehir tacirinin oda içerisinde özel malzemeler ile yani bir oda daha oluşturduğu görüldü. Yapılan aramalarda 2 parça halinde bin 50 gram esrar, 70 kök farklı boylarda kenevir bitkisi, 1 çadır, 16 adet fanlı led aydınlatma, 1 adet termometre, 2 adet hava kompresörü, 4 adet vantilatör, 1 adet havalandırma motoru, filtresi ve borusu ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.