YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 10:49

AK Parti Muş Milletvekili Şimşek Bulanık’ta

A
A
A
AK Parti Muş Milletvekili Şimşek Bulanık’ta

Ak Parti Muş Milletvekilli Mehmet Emin Şimşek, referandum çalışmaları ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bulanık ilçesine geldi.

Ak Parti Muş Milletvekilli Mehmet Emin Şimşek, referandum çalışmaları ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bulanık ilçesine geldi.


16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve il yöneticileri Bulanık ilçesini ziyaret etti. Bulanık’ta referandum çalışmalarına devam eden AK Partililer, ilçe teşkilatında vatandaşlarla bir araya geldi. Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan vekil Şimşek, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında evet oyu istedi. Şimşek, "Yaklaşık 15 yıldır gerçekten ülkesine hizmet etmeyi şiyar edinmiş, çocuklarını, yaşlısını, engellisini, dulunu, mağdurunu, mazlumunu kısacası toplumun her kesimini seven, onlara değer veren, evinde onlara hizmet veren bir hükümetimiz var. Bundan 20 yıl önce Bulanık’ta yol yoktu, köylerimizde su yoktu, un, gazyağı, şeker, yağ kuyrukları vardı. Ama hamdolsun bugün bunların tamamını aştık aşmaya devam edeceğiz. Sizlere minnettarız uzun yıllar sizler bizlere iktidarda kalma şansını tanıdınız ve inşallah bu daimi olur" dedi.


"Bu yıl ilimize yaklaşık 3 katrilyon yatırım geliyor"


Bu yıl Muş’a 3 katrilyon yatırımın yapılacağını ifade eden Şimşek, "Bunda Bulanık’ın da çok ciddi payı var. İnşallah Bulanık’a daha iyi hizmetler getireceğiz. Biz tembellik yapmayacağız. Biz yorulmayacağız. Biz küsmeyeceğiz, iç içe olacağız, yürek yüreğe olacağız, sıkı sıkı sarılacağız. Gönülden diyorum ben bunu, gelin devletinize, milletinize, seçtiklerinize sıkı sıkı sarılın. Biz sizin içinizden biriyiz. Bu ülke 80 milyon bir bütündür. Rize ne ise, Ankara ne ise, Erzurum ne ise Bulanık ta odur. Bulanık 5 Mart’ta çok kalabalık bir konvoyla Başbakanı Muş’ta karşılamaya geldi. Akşam saat 5 sis var, hava çok soğuktu, ama yüreğimiz sıcaktı. Dedik ki biz Başbakanımızla buluşacağız, muhteşem bir heyecan vardı. Sizlerin sayesinde oldu bu. Başbakanımız hava şartlarından dolayı büyük tehlikeleri göze alarak Muş’a indi ve coşkulu kitle ile buluştu. Gençlerimiz Sayın Başkanımızdan bölge hastanesi istediler ve başbakanımız bölge hastanesi sözü verdi. Şuanda bunun çalışmaları sürüyor. İnşallah bölge hastanesinin temeli en kısa zamanda Muş’ta atılacaktır. Hizmette sınır yok biz size her türlü hizmeti sunacağız. Hükümetimiz güçlü, liderimiz güçlü siz bizi seçmişsiniz biz size hizmet edeceğiz. Ama önümüzde 16 Nisan’da bir referandum var. 16 Nisan bir seçim değil, bu bizim ve torunlarımızı ilgilendiren bir beka tercihidir. Dolayısıyla doğru tercihte bulunmamız lazım. Anadolu halkı geleceğine sahip çıkıyor, geleceği için çalışıyor ve 16 Nisan’da gereğini yapacaktır. Bunu gören dış güçlere sancı girmiş. Bulanık tercihine karışması kimi ne ilgilendirir. Hele hele dış güçleri ne ilgilendirir. İşte bu dış güçler bizi ilgilendiriyor diyorlarsa oturup bunu derin derin düşünmemiz lazım. Bunlar dün de bizi sevmediler, bugün de sevmiyorlar. 100 yıldır elleri bizim yakamızdaydı, ama şimdi bizim elimiz onların yakasında olacak. 16 Nisan bizim için çok, çok önemli. Onun için inanıyorum tüm Anadolu gibi Bulanık, Malazgirt ve Muş ’evet’ tercihi yapacaktır. Rabbimiz bizi utandırmasın. Rabbim birliğimizi bozmasın." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.