GENEL - 30 Ekim 2018 Salı 15:43

Başkan Asya, İl Başkanı Yaktı’ya Göletli Parkı tanıttı

A
A
A
Başkan Asya, İl Başkanı Yaktı’ya Göletli Parkı tanıttı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ve beraberindekilerle birlikte “Göletli Park” projesinin uygulandığı Fidanlık mevkiindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ve beraberindekilerle birlikte “Göletli Park” projesinin uygulandığı Fidanlık mevkiindeki çalışmaları yerinde inceledi.


Muş’un çehresini değiştirecek yeşil alanlara kavuşmasını sağlamak için bugüne kadar birçok park ve mesire alanını vatandaşların hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşayan Muş Belediyesi, dev bir projeyi daha hayata geçirdi. Fidanlık mevkii içerisinde yer alan 56 bin metrekare alan üzerine yapılan ‘Göletli Park’ tamamlanma aşamasına geldi. Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile birlikte yeni park alanında incelemelerde bulundu. Başkan Asya, proje hakkında İl Başkanı Yaktı ve beraberindekileri bilgilendirdi.


Göletli Park’ın şehrin en büyük ikinci parkı konumunda olduğunu söyleyen Başkan Asya, bu sezon başlatılan çalışmalar neticesinde güzel bir eserin ortaya çıktığını kaydetti. Muş’un görsel kalitesini arttırmak, insanların sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturmak için çalıştıklarını belirten Başkan Asya, bu proje ile ihtiyaç duyulan bir cazibe merkezini hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Asya, “Fidanlık mevkiinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsanın tahsis işlemlerinin tamamlanması ile projemizi başlattık. 56 bin metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız parkımızı hem yaz hem kış mevsiminde kullanılabilecek şekilde tasarladık. Çocuklarımız için oyun alanları, yetişkinlerimiz için fitness ve spor alanları, ailelerimiz için güzel vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar kurduk. Proje içerisinde 5 bin metrekare alan üzerine biyolojik gölet kuruldu. Yazın çeşitli etkinliklerde kullanılacak gölet, kışın buz pateni olarak kullanılabilecek. Engellilerin de faydalanabileceği şekilde tasarlanan parkta, 47 bitki çeşidi kullanıldı. 200 metre uzunluğunda 278 metre genişliğinde bir alana kurulan Göletli Park’ta; çocuk oyun alanları, açık ve kapalı oturma alanları, amfi ve yapay göletler ile mükemmel bir doğal alan oluşturduk. Fiziki yapısı tamamlanan parkımızın son rötuşları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.


Muş’un yeşil alan kapasitesini her geçen gün arttırdıklarını belirten Başkan Asya, “Geçmiş yıllarda yeşil alan sorununun fazla olduğu ilimizde yaptığımız çalışmaların neticesinde kalıcı çözümler üretmeyi başardık. Mahallelerdeki boş alanları değerlendirerek sakinlerin hizmetine sunduk. Atıl durumdaki bölgelerde rekreasyon projeleri uyguladık. Lale Vadisi Parkı şu an vatandaşlarımızın akın ettiği yerlerden biri. Bu tür büyük projelerle de vatandaşlarımızın genelinin istifade edebileceği alanlar oluşturuyoruz. Halkımızın rahatı ve huzuru için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.