GENEL - 21 Kasım 2017 Salı 15:34

Başkan Asya’nın Bursa temasları

A
A
A
Başkan Asya’nın Bursa temasları

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 18-19-20 Kasım tarihlerinde Bursa ilinde çeşitli temaslarda bulundu.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 18-19-20 Kasım tarihlerinde Bursa ilinde çeşitli temaslarda bulundu.


Muşlu sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine katılmak ve orada yaşayan vatandaşlarla bir araya gelmek üzere Bursa’ya giden Belediye Başkanı Feyat Asya, 3 günlük yoğun ve keyifli programın ardından Muş’a döndü. Muş’un imarı ve inşası noktasında yaklaşık dört yıldır değişim ve dönüşüme öncülük eden Başkan Asya, yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili Muş’ta yaşayan vatandaşların yanı sıra il dışındaki Muşluları da bilgilendiriyor. İlin gelişimi ve kalkınması için her kesimin görüşünü alarak hareket eden Başkan Asya, farklı illerdeki Muşlu vatandaşların da önerilerini dikkate almaya devam ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara’da düzenlenen 119. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldıktan sonra Bursa iline geçen Başkan Asya, buradaki Muşlu vatandaşlarla bir araya gelerek hasret giderdi. 3 gün boyunca Bursa’da bulunan Başkan Feyat Asya, burada faaliyet gösteren Muş İlder, Muş Der, Muş Kıder, Yıldırım Muşlular Derneği tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da ziyaret eden Başkan Asya ve beraberindekiler, yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Asya ve beraberindeki heyet, Muş’a dönüş yolunda Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile de bir araya gelerek bir süre sohbet ettiler.


Bursa ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Asya, “3 gün boyunca Bursa’daki hemşehrilerimiz ile çok güzel vakit geçirme imkanı bulduk. Burada faaliyet gösteren hemşehri derneklerimizin yönetimi ve üyeleri ile hasbıhal ederek, çeşitli etkinliklerine katılma fırsatı bulduk. Buradaki hemşehrilerimiz ile çok faydalı toplantılar gerçekleştirdik. Bizler görev süremiz içinde yaptıklarımızı kendilerine anlattık. Yapmayı planladıklarımızı ve hedeflerimizi paylaştık. Onların da görüş ve önerilerini not aldık. Ortak paydamız Muş olunca çok güzel sonuçlar elde ettik. İnşallah bu tür organizasyonları çok daha sık yapacağız. 18-19-20 Kasım tarihleri arasında ilçe ve belde belediye başkanlarımız ile birlikte Bursa ilinde gerçekleştirmiş olduğumuz çeşitli temaslarda, bizlere gösterilen yoğun ilgi, alaka ve misafirperverlikten dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e, hemşehri derneklerimizin başkanları, yönetimi ve üyeleri ile Bursa’da yaşayan tüm hemşehrilerimize teşekkür eder, selam ve saygılar sunarım” dedi.


Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Kızılağaç Belde Belediye Başkanı Burhan Öğüt, Yeşilova Belde Belediye Başkanı İlhan Çiftçi de temaslar sırasında Başkan Asya’ya eşlik ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Trafik ışığı sayısı 9’a yükseldi Aydın’ın İncirliova ilçesi Gerenkova Mahallesi’nin girişine yapılan trafik ışığı ile birlikte sürücülerin Aydın’dan İncirliova’ya beklediği trafik ışığı sayısı 9’a yükseldi. Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan Gerenkova Mahallesi’nin girişinde sürücüler ve yolcular yolun karşısına geçerken tehlikeli durumlar oluşuyordu. Gerenkova Mahallesi Muhtarı Ayhan Bilici, mahallesinde bulunan okullara servislerin öğrenci taşıdığını ve okul çıkışında öğrencilerin yolun karşısına geçmekte zorlandığını söyledi. Ayrıca okul servislerinin ve mahalleden çıkan bir aracın da karşıya geçerken tehlike yaşadığını ifade eden Bilici, yetkililerden Aralık ayında trafik ışığı talebinde bulunmuştu. Karayolları ekipleri, muhtar Bilici’nin talebini geri çevirmeyip Gerenkova Mahallesi’nin girişine trafik ışığı taktı. Yakında devreye girmesi beklenen trafik ışıkları mahallede sevinç ile karşılandı. Ekiplere teşekkür eden Muhtar Bilici, “Mahallemizin girişinde karşıdan karşıya geçmek imkansız hale gelmişti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde aşırı trafik oluşuyordu. Bu ışıkların takılmasıyla birlikte artık öğrenciler, mahalle sakinlerimiz, sürücüler güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilecek. Bizim talebimizi geri çevirmeyen Karayolları Müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi. Efeler ilçesinde Otoban Kavşağı’ndan aracı ile hareket eden bir sürücü İncirliova girişine kadar 8 trafik ışığında dururken, yeni yapılan trafik ışığı ile bu sayı 9’a yükseldi.
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleni başlıyor Şampiyonların belli olacağı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleninin startı yarın verilecek. Gazi Koşusu ise bu yıl 30 Haziran Pazar günü yapılacak. Türk atçılığının en önemli yerlerinden olan Veliefendi Hipodromu’nda, İlkbahar - Yaz yarış sezonunda start veriliyor. 93 yarış gününü kapsayan sezonun açılışında ilk kez koşacak yeni taylar ve Gazi Koşusu adaylarının boy göstereceği safkanların katılacağı 10 koşulu bir program yapılacak. Günün önemli mücadeleleri ise Gazi Koşusu adaylarının sahneye çıkacağı Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları olacak. 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1400 metre mesafeli handikaper Orhan Meker adına düzenlenecek koşu saat 16.00’da, yine 1400 metre çim pistteki merhum Ergin Talay’ın anılacağı koşu da saat 17.00’de başlayacak. 2024 yılı Orhan Meker Koşusu’nda start alacak 13 safkan şöyle: "Warrior Lion, Zizka, Perfect Player, Dawn Runner, Dragon Flame, Majestic Endeavour, Arasın Aslanı, Kando, Proteus, Adige Perit, Oppenheimer, Febris ve Neon Noir." Bu yılki Ergin Talay Koşusu’nda ise Festival Fever, Al Tan, Blue Sunset, Ice Bear ve Myboytomo isimli safkanlar start alacak. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, bölünen koşular hariç olmak üzere 480’i çim ve 295’i sentetik olmak üzere toplamda 775 koşuda safkanlar birincilik için sahaya çıkacak. Bu koşuların 444’ünde safkan İngiliz atları, 331’inde safkan Arap atları start alacak.