SPOR - 12 Kasım 2018 Pazartesi 11:09

Bayan futbol takımı destek bekliyor

A
A
A
Bayan futbol takımı destek bekliyor

Muş’ta 3.

Muş’ta 3. Ligde mücadele eden Yağmur Spor Bayan Futbol Takımı maddi sıkıntılardan yakınıyor.


Muş Yağmur Spor Bayan Futbol Takımı Başkanı Haldun Bayrak, 18 Kasım 2018’de 76 Iğdır Bayan Futbol Takımı ile deplasmandaki mücadeleye katılabilmek için maddi destek beklediklerini söyledi. Çeşitli üniversitelerde beden eğitimi bölümlerine hazırlanan 30 lisanslı sporcu kızın üniversite hayatlarını sürdürebilmesi için maddi destek beklediklerini kaydeden Bayrak, “Muş Yağmur Spor Bayan Futbol Takımımız Kadınlar 3. Lig’inde mücadele etmektedir. Fakat maddi sıkıntılar çekmekteyiz. 18 Kasım 2018 tarihinde ilk maçımız 76 Iğdır Bayan Futbol Takımı ile deplasmanda olacağından dolayı şu an bu kızlarımıza maddi destek bekliyoruz. Kulübümüzde 30 lisanslı sporcumuz var. Büyük Kızlar, Yıldız Kızlar ve Genç Kızlar olmak sureti ile 3 kategoride mücadele etmekteyiz. Bingöl, Van, Ordu, Ağrı, Batman ve Bitlis olmak üzere 6 ilimizden transfer ettiğimiz sporcularımız bulunuyor” dedi.



“Futbol sayesinde bu kızlarımız üniversite okuyorlar”


Futbol sayesinde kızların üniversite okuduklarını ifade eden Bayrak, “Beden eğitimi öğretmenliği, spor yöneticiliği, antrenörlük bölümlerine özgeçmişleriyle ilgili bu kızlarımız puan alarak üniversiteye gidiyorlar. Çeşitli illerde 26 bayan futbolcum üniversite okuyor. Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’den, Belediye Başkanımız Feyat Asya’dan, milletvekillerimiz ve Muşlu işadamlarımızdan yardım bekliyoruz. Şayet 18 Kasım tarihinde Iğdır’a maça gidemezsek futbol takımımız TFF gerekçesiyle küme düşecektir. Bu 30 sporcu kızımızın üniversite hayalleri suya düşecek. En az bir sporcu kızımızın 3 sezon futbol oynaması gerekiyor. İnanıyorum ki yetkililerimiz bu futbolcu kızlarımıza yardım ederler. Çevre illerimizdeki yetkililer, bayan futbol takımlarına çok büyük destek oluyorlar. Bu kızlarımızın konaklama, yeme-içme ve araç giderlerini karşılamak üzere destek bekliyoruz. Bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Genç kızlarda ise gurup lideri olduk. Büyük bayanlarda da şampiyon olup 2. Lige çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."