GENEL - 08 Eylül 2017 Cuma 10:57

Bulanık kavunu görücüye çıktı

A
A
A
Bulanık kavunu görücüye çıktı

Muş’un Bulanık ilçesinin Balotu köyünde üretilen kavunlar Malazgirt ilçesindeki tezgahlarda yerini aldı.

Muş’un Bulanık ilçesinin Balotu köyünde üretilen kavunlar Malazgirt ilçesindeki tezgahlarda yerini aldı.


İlçe merkezi ve mahalle aralarına kurulan traktör römorku üzerinde satışa sunulan kavunlar alıcısını bekliyor. Kavun satışı yapan Soner Yavuz, emek vererek elde ettikleri kavunları Malazgirt ilçesinde satışa sunduklarını belirterek, “Kavunlarımızı Bulanık ilçesi Balotu köyünde üretip getiriyoruz. Ürettiğimiz kavunlarımız tamamıyla organiktir. Vatandaşlarda o yüzden bizden almayı tercih ediyorlar. Hal böyle olunca biz de iyi kazanıyoruz. Bu organik kavunlara hem tarlada emek veriyoruz hem de dışarıda böyle kapı kapı dolaşarak satıyoruz” ifadesini kullandı.


Yetiştirdikleri ürünleri pazarlamak için şehir merkezinde satabilecekleri bir halk pazarının olmaması nedeniyle sokaklarda gezerek satış yaptıklarını belirten Yavuz, “Ürünlerimiz organik olduğu için para ediyor. Zaten 10 tanesini 10 TL’den veriyoruz. Fiyatlarımız uygun olunca, vatandaşlarımız çuval çuval alıyor. Yetiştirdiğimiz ürünleri bazen toptan bazen de perakende satıyoruz. Perakende olarak sattığımız ürünleri traktörle şehir merkezine getirmek zorundayız. Henüz bir pazaryeri olmadığı için mecburen dolaşıp satmak zorunda kalıyoruz” dedi.


Yetiştiricilerin kapı kapı dolaşarak ürettikleri kavunları uygun fiyata satmalarından dolayı memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ise, “Taze ve organik kavunları ucuza alıyoruz. Hem taze olması hem de uygun fiyata almamızdan ötürü memnunuz. Fakat üreticilerde emek veriyor. Onlarında hakkını yememek lazım. Bu sıcaklarda bin bir zorluklarla ürettikleri ürünlerini kapı kapı dolaşıp emeklerinin karşılığını alıyor” şeklinde konuştular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir