GENEL - 11 Ocak 2018 Perşembe 14:50

Bulanık’ta güvenlik toplantısı

A
A
A
Bulanık’ta güvenlik toplantısı

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, terörle mücadelede öğretmen ve din görevlerine büyük görevler düştüğünü belirterek, "Teröristin cenaze namazını kılmak, taziye evleri ve camilerin kullanılması yasak” dedi.

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, terörle mücadelede öğretmen ve din görevlerine büyük görevler düştüğünü belirterek, "Teröristin cenaze namazını kılmak, taziye evleri ve camilerin kullanılması yasak” dedi.


Muş’un Bulanık Kaymakamlığı Ocak Ayı Güvenlik Toplantısı düzenlendi. Toplantıda imamlara yönelik bir sunum yapan Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, terör konusuna değindi. Etnik kökencilik, sosyal ve kültürel faaliyetler, eziklik ve ezilmişlik, devlete karşı propagandalar, arkadaş ilişkileri, sosyal ve psikolojik yöntemler, terör saldırılarının hedefleri, eylem tarzları gibi konu başlıkları üzerinde duran Azap, bunun yanı sıra uyuşturucu, hırsızlık, gasp olaylarıyla ilgili de bir sunum yaptı.


İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş ise terörle mücadelede öğretmen ve din görevlerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Terörist cenazelerine de değinen Altaş, "Terörün cenaze namazını kılmak, taziye evlerini kullanması, ibadet alanlarının yani camilerin kullanılması yasak. Bu gibi durumlarda Alo 140 ve Alo 155 ihbar hattına bilgi verilmelidir" diye konuştu.


Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan da, teröristle değil terörizmle mücadele edildiğine dikkat çekti. Terörün önlenmesi için özellikle dini değerlerin en iyi şekilde vatandaşlara aktarılması gerektiğine vurgu yapan Hacı Arslan Uzan, vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. İmamların toplumda saygın bir kimlikleri olduğunu vurgulayan Uzan, "Toplumu yönlendirmek, doğruyu göstermek Allah rızası için yapılmalıdır. Din bir nasihattir, aksi takdirde amacına ulaşamaz. Toplumumuzun rehbere ihtiyacı vardır. Bizim temel sıkıntımız dini iyi anlatamamaktan kaynaklanıyor. Sizler anlatamazsanız terör örgütleri bu durumlardan faydalanır. Kısacası ülke üzerinde oynanan oyunları görmek, bilinçli olmak gerekir" ifadelerini kullandı.


Erken yaşta evlilik ve kadına şiddet konularına da değinen Kaymakam Uzan, kadına yönelik şiddetin de üzerinde durularak, mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kız çocuklarının okutulmayarak erken yaşta evlendirilmeleri konusunda da imamlara uyarılarda bulunan Uzan, "Çocuklarını küçük yaşta evlendiren aileler, resmi nikah kıyamadıkları için dini nikah kıyıyorlar. Bu tür durumlara din görevlilerimiz müsaade etmemeli ve yaşı reşit olmayan çocuklarımıza nikah kıymasınlar. Bu konuda alacağımız duyumlarda kesinlikle tavizkar olmayacağım ve erken yaşta evliliğe göz yumanlar hakkında işlem yaptıracağım" diye konuştu.


Belediyenin konferans salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş ve İlçe Müftü Vekili Bünyamin Gölcü ile köy ve ilçe merkezinde görev yapan imamlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."