GENEL - 23 Eylül 2017 Cumartesi 18:02

Bulanık’ta sünnet şöleni

A
A
A
Bulanık’ta sünnet şöleni

Muş’un Bulanık Belediyesi tarafında erkekliğe ilk adım atan 141 çocuk için ilk defa sünnet şöleni düzenledi.

Muş’un Bulanık Belediyesi tarafında erkekliğe ilk adım atan 141 çocuk için ilk defa sünnet şöleni düzenledi.


Bulanık Belediyesi’nin geleneksel hale getireceği sünnet şöleni, Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi. Sünnet kıyafetleriyle ve aileleriyle birlikte şölene katılan çocuklar, hükümet konağı önündeki oyun parkında eğlendiler. Çocuklar çeşitli oyun ve aktivitelerle eğlenceli dakikalar geçirirken, özel şovlar ve gösterilerle erkekliğe adım atan 141 çocuk gönüllerince eğlendi. Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan ve Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, çocuklar ve ailelerin coşkusuna ortak oldu. Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, sünnet olan çocuklarla fotoğraf çektirerek, ailelerle sohbet etti. Başkan Vekili Uzan, geleceğin teminatı çocuklarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla her yıl sünnet şölenimizi gerçekleştireceğiz. Bu yıl ilk defa Bulanık ilçesinde böyle bir geleneği başlattık. Çocuklarımızı hastanemizde hijyenik bir ortamda sünnet ettiriyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizdi. Sünnet şölenimize inşallah gelecek yıllarda devam edeceğiz. Bu yıl 141 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Başhekimliğimize bu konuda teşekkür ediyorum. Hastanemizin de özverili çalışmaları oldu. Allah onlardan razı olsun. Belediye olarak sosyal belediyecilikte buradayız, varız diyoruz. Hem sanatsal faaliyetlerimize, hem de sosyal faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yeter ki sizinle el ele verelim, gönül gönüle verelim. Bu şehrin esenliği ve huzuruna devam edelim” dedi.


Ailelere seslenen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Uzan, “Değerli hanımefendiler, çocuklarımıza özen gösterelim. Onlara sahip çıkalım. Biz belediye olarak eğitimlerine yine destek olacağız. Okullarımız bahçelerine kilitli parke taşı yapıyoruz. Semt sahaları yapıyoruz. Onlara daha güzel bir ortam hazırlayalım. Çocuklarımıza güzel yarınlar bırakalım. Çocuklarımız için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Biz bulanık ilçesinde değişimin öncüsü olmaya çalışıyoruz. Parklarımızlar, bahçelerimizle, yollarımızla ve alt yapı su kanalizasyon işleriyle farklı bir ilçe olacağız. Sizlere bir efendi değil bir hizmetkârız burada. Hem kaymakamlık, hem belediye olarak emrinizdeyiz her zaman yanınızdayız. İnşallah birlikteliğimiz devamlı olacaktır. Bu sünnet törenimize katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 23 Nisan’da Başakşehir’de başkanlık koltuğuna oturan Hikmet’ten Filistin mesajı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle sembolik olarak başkanlık makamını 10 yaşındaki Hikmet Akif Engi’ye bıraktı. Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamlara dikkat çeken Engi, “Filistin’deki çocuklar bu bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamıyor” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Başakşehir’de anlamlı bir etkinlik ile kutlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, başkanlık makamını sembolik olarak Şehit Serdar Gökbayrak İlkokulu 4-D sınıfı öğrencisi Hikmet Akif Engi’ye bıraktı. Engi bir yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, diğer yandan da Filistin’de ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. “Filistin’deki çocuklar bu bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamıyor” Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun, “İlk hizmetinizi açıklar mısınız?” sorusuna cevap veren Engi, “İlk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum. Atatürk bugünü dünyadaki tüm çocuklara armağan etmiş. Ama biz buruk bir sevinç yaşıyoruz. Filistin’deki çocuklar bu bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamıyor” dedi. Başakşehir özelinde de değerlendirmeler yapan Engi, “Başakşehir her yönüyle iyi bir ilçe. Çok seviyoruz, herkes çok seviyor. Spor parkları, oyun alanları kütüphaneler, bilgievleri. Çalışan annelere kreş desteği, geri dönüşüm alanında ciddi çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.
İstanbul Excalıbur gaming laptoplarda Nisan ayına özel indirim fırsatı Oyuncuların ve profesyonellerin, hayallerindekitasarım ve üstün performansa ulaşmalarını sağlayanExcalibur, Nisan ayına özel yepyeni bir bahar indirimiduyurdu. Oyun tutkunlarına özel fırsatlar sunanExcalibur, Nisan ayının sonuna kadar, casper.com.tr’de geçerli olmak üzere tüm Excaliburdizüstü bilgisayarlarında %10 indirim kampanyasıduyurdu. Güç ve performans, hem oyuncular hem de profesyonelleriçin olmazsa olmazı oluşturuyor. Rekabet unsurlarının enüst düzeyde olduğu oyun dünyasında, rakiplerini alt etmek isteyen birçok oyunseverin ya da üstün ve kaliteliçıktılar elde etmek isteyen profesyonellerin ihtiyaçlarınauygun bilgisayarları kullanmaları önem taşıyor. Güç veperformansa, trend tasarımlarla ulaşma hayali kuranbirçok kullanıcının tercihi olan Excalibur, bahara özelyepyeni bir kampanya duyurdu. Nisan ayının sonunakadar sürecek kampanya, Casper web sitesinde geçerli olmak üzere tüm Excalibur dizüstü bilgisayarlarda %10 indirimavantajı sunuyor. Oyuncuların hayali son teknolojiye sahip Excalibur dizüstü bilgisayarlar şimdi kampanyada Oyun dünyası gün geçtikçe rekabetin arttığı bir arenayadönmüş durumda. Güç ve performanstan vazgeçemeyenoyun tutkunlarının imdadına ise oyun deneyiminiartıracak oyuncu bilgisayarları sunan Excalibur yetişiyor. Excalibur, rekabet unsurlarının heyecanla ve aksiyonlaharmanlandığı oyunlarda mücadeleleri kazanmak isteyenoyunseverlerin ihtiyaçlarını gaming laptoplarıylakarşılıyor. Özellikle kazanmak için oynayanlara, Intel’in14. Nesil işlemcisi dahil bir çok işlemcisi ve en yeni RTX 40 serisi NVIDIA ekran kartları ile kişiselleştirilebilenExcalibur laptoplar sahip oldukları üstün performans ilekullanıcılarını bir üst seviyeye taşıyor. Kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına binlerce konfigürasyonseçeneğiyle cevap veren Excalibur, Nisan sonuna kadar web sitesi üzerinden yapılan alışverişlerde %10 indirim fırsatı sağlıyor. Excalibur G911, G870 ve G770gaming laptop modellerinde geçerli olan %10 indirimavantajından yararlanmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.