ASAYİŞ - 11 Temmuz 2017 Salı 15:21

HDP’li Özkan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

A
A
A
HDP’li Özkan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verildi.


19 Nisan 2017 günü tutuklanan ve Sincan Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Burcu Çelik Özkan, SEGBİS üzerinden savunmasını yaptı. Muş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı HDP milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Dilek Öcalan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş ve Saadet Becerekli de takip etti. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu milletvekili Burcu Çelik Özkan’ın 8 Haziran 2015 günü Muş Belediye Meydanı’nda partisi tarafından düzenlenen etkinlikte köy korucularını kast ederek, ’Bu memleketten defolup gideceksiniz, defolup gideceksiniz, bize uzattığınız o keleşi, size çevirmesini çok iyi biliriz’ şeklinde sözler sarf ettiği, Malazgirt’in Tatargazi köyünde terör örgütü PKK/KCK mensubu Özgür Akınel’in cenazesine katılarak mezarına çiçek attığı ve burada yaptığı konuşmada, ’Bu zamanlar sözlerin tükendiği, cümlelerin bittiği zamanlardır. 7 Haziran’dan sonra bu halka ve Kürdistan’a yapılan savaş konseptiyle birlikte onlarca gencimiz, yoldaşımız ve çocuklarımız katledildi, bu mücadele sonuna kadar devam edecek’ sözlerini sarf ettiği, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen bölücü terör örgütü mensubu Mehmet Emin Erol’un Muş’un Korkut ilçesine bağlı Akyıldız köy mezarlığına defnedilerek adı geçen terörist adına köye açılan taziye çadırında terör örgütünü simgeleyen sözde flamalar da asılmak suretiyle terör örgütü propagandasının yapıldığı, Burcu Çelik Özkan’ın teröristin cenazesine katıldığının tespit edildiği belirtilerek TCK 314/2, 216/1, 53/1, 58/9 ve Terör Mücadele Kanunu 5, 7/2 sevk maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi.


’Silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından tutuklu bulunan Burcu Çelik Özkan’ın tutukluluğunun devamına karar verilerek, duruşması 5 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Genel Meclisinde yeni dönem heyecanı Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Yeni seçilen 37 il genel meclisi üyesi, ilk toplantıda meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeler için oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda 37 oyun 36’sını alan Muammer Özcura İl Genel Meclisi Başkanlığına tekrar seçildi. Meclis Birinci Başkan Vekilliğine MHP’li Ümit Çimen, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine AK Partili Hüseyin Doğan seçildi. Meclis Asil Katip üyeliklerine Sadık Sarı ve Emin Volkan Çelik, Meclis Katip Yedek üyeliklerine Davut Karakurt ve Ömür Eldiven seçildi. Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, yaptığı açıklamada, "Kütahya birlik beraberlik içerisinde güzel hizmetleri, çalışmamızı görecek inşallah. Biz daha önce yaptığımız İl Genel Meclisi’nin başarısını Özel İdarenin başarısını aynı şekilde sürdürmeye çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin, inşallah yola devam. İl Genel Meclisi’nin Milli Eğitim’den AFAD’a sadece köyler ve kırsal kesim değil, 546 köyümüzün altyapısı, içme suyu, kanalizasyonu, yolu ana sorumluluğumuz. Bunun yanında Milli Eğitim’e, okullara, afet durumlarında sağlık kurumlarına destek olmak gibi her konuda bize düşen görevler var. Belediye ile işbirliği içerisinde, geçmişte olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz.Biz programlı gidiyoruz. Geçmişteki il genel meclis üyelerimizin ve idaremizin almış olduğu programlar var. Programlarımız aciliyet sırasına göre gerçekleşiyor. Birinci önceliğimiz, her zaman olduğu gibi, içme suyu, kanalizasyon ve yol. Bundan sonraki gelen taleplere ve imkanlara göre değerlendiriliyor. Bu şekilde zaten programlarımız da aksama olmaz. Yeni gelen arkadaşlara da bu programlar hakkında kısa bilgilendirme yapıldı. Aynı şekilde devam edeceğiz, inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mecliste 18 AK Parti’nin üyesi, 12 Milliyetçi Hareket Partisi, 5 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Yeniden Refah Partisi, toplam 37 üyemiz var" diye konuştu.